Advent u Beču – 2 dana

Posjetite austrijsku prijestolnicu i uživajte na poznatim adventskim sajmovima uz miris kuhanog vina

  • Prijevoz: autobusom
  • Hotel: 3/4*
  • Usluga: noćenje s doručkom
Pošalji upit

650 Kn 590 Kn

Očisti

Opis

2 dana autobusom
25.- 26.11., 02.- 03.12., 09.- 10.12., 16.- 17.12., 22.- 23.12.2017.

1. dan: ZAGREB – BEČ
Polazak autobusa u 05:00 s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-505). Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča. Šetnja gradom i slobodno vrijeme za za shopping i uživanje u blagdanskom ugođaju austrijske prijestolnice! Vrijeme za individualni posjet nekima od slavnih bečkih muzeja: KHM – povijesno umjetnički muzej, Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier itd, posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse, posjet bečkom akvariju ili nekom od brojnih božićnih sajmova itd. Uživajte u svjetlucavim ukrasima, mirisu kuhanog vina, kupovini božićnih poklona… Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BEČ – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavljamo prema centru grada, šetnja sa pratiteljem uz koju ćemo vidjeti: Ring – Trg Marije Terezije – Parlament – gradska vijećnica – Hofburg – Graben – katedrala sv. Stjepana… Slobodno vrijeme u gradskom središtu za dodatne posjete božićnim sajmovima, muzejima ili ručak. Posjet dvorcu Schönbrunn, ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca. Individualan obilazak dvorca te šetnja velikim parkom. U 17:00 polazak za Zagreb. Dolazak na autobusni kolodvor u kasnim večernjim satima.

First minute cijena po osobi: 590 kn
Redovna cijena po osobi: 650 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
– prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
– 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/ 4* u Beču
– turističkog pratitelja tijekom puta
– jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
– Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike: KHM-povijesno-umjetnički muzej 15 EUR, Albertina 14 EUR , Carska riznica 12 EUR, Carske prostorije u Hofburgu 13,90 EUR
– Karte javnog prijevoza u Beču pojedinačna karta 2,20 EUR, dnevna karta 24 sata 7,60 EUR
– Ulaznica za dvorac Schönbrunn, odrasli 14,20 Eur, djeca 10,50 Eur – IMPERIAL TURA (mogućnost ulaska u unutarnje prostorije dvorca ovisi o u ukupnom broju posjetilaca i mogućem vremenu ulaska)
– doplata za jednokrevetnu sobu 290 kn
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
– putno osiguranje

Popusti:
– djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta.
– treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu – doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu – doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza  drugih vrata – doplata po osobi 100 kn

Napomena: subotom u vrijeme Adventa u Beču je posebna regulacija prometa, te je kretanje turističkih autobusa ograničeno.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.725.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj.Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Beč je glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja.Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk).Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda).Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße – najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring – ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pošalji upit

Fields marked with an * are required