Advent Rovaniemi i Laponija – 3 dana

Pošalji upit

4.490 Kn 3.990 Kn

Opis

PUTOVANJE U ROVANIEMI I LAPONIJU AVIONOM – 3 DANA

08.12.2017.

1. dan: ZAGREB – ROVANIEMI
Sastanak putnika u jutarnjim satima u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija najkasnije 120 minuta prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let posebnim zrakoplovom za Rovaniemi, glavni grad finske Laponije. Odmah po dolasku moguć je fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua (doplata), najsjeverniji park u svijetu gdje možete vidjeti kako izgleda prava arktička divljina: u njemu borave tipične životinje tog podneblja kao što su los, sjeverni medved, sivi vuk i mnogi drugi. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Za sve one koji se ne odluče za posjet ZOO-u, po slijetanju transfer do Rovaniemija. Rovaniemi je prijestolnica Laponije, grad u kojem živi približno 35 000 stanovnika. Gotovo potpuno uništen u Drugom svjetskom ratu obnovljen je odmah potom po idejnom rješenju slavnog arhitekta Aalvara Alta. Smještaj u sobe u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme za odmor i osobne programe. Mogućnost odlaska u večernjim satima na fakultativni izlet u snijegom ogrnutu šumu, u potragu za polarnom svjetlošću! U zimskom noćnom ugođaju uz otvoreno ognjište ugrijat ćemo ruke, dok će nam vodič pripremiti slasne zalogajčiće. Bude li sreće, na nebeskom platnu ugledat ćemo Auroru borealis ili kako je Finci nazivaju „lisičju vatru“, fascinantni prirodni fenomen vidljiv na krajnjem sjeveru (aurora je vidljiva i na krajnjem jugu, ali tamo se zove aurora australis). Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2. dan: ROVANIEMI – ARKTIKUM I ARKTIČKI DOŽIVLJAJI
Doručak. Nakon doručka preporučujemo odlazak u Arktikum, suvremeni muzej i centar znanosti u kojem su prikazane prirodne ljepote polarnog dijela zemljine kugle i životne navike ljudi na Arktiku, a u jednoj je prostoriji upriličena i izvanredna simulacija polarne svjetlosti (ulaznica uz doplatu). Ostatak dana se prepustite arktičkim avanturama! Svakako preporučujemo odlazak u obilazak farme jelena i haskija uz doplatu. Vaše arktičke avanture započet će prelaskom polarnog kruga. Posjetit ćemo farmu sjevernih jelena gdje ćete ponešto naučiti o ovim prekrasnim životinjama, laponskim običajima i načinu života na farmi, a potom se uputiti na vožnju jelenjom zapregom. Jeste li znali da sjeverni jelen svake godine mijenja svoje rogove? Znate li da je idealna temperatura za haskije ona od -20 stupnjeva celzija? Tijekom ovog posjeta imat ćete mogućnost provozati se i u zaprezi koju vuku haskiji (kraći safari u trajanju od 5 km). U međuvremenu ćemo se zagrijati ne samo toplim napitcima već ćemo i ručati na farmi (uključeno u cijenu). Poslijepodne slijede novi doživljaji i jedinstveno iskustvo – idemo na autentičan i jedinstveni doživljaj, pravi i konkretan haski safari (doplata)! Najprije ćemo naučiti upravljati saonicama, a zatim otići u vožnju saonicama koje vuku haskiji i uživati u vožnji kroz prekrasni, bajkoviti snježni krajolik (vožnja u trajanju od 12 – 17 km, ovisno o vremenskim prilikama dužina može varirati). Povratak u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

3. dan: ROVANIEMI – SELO DJEDA BOŽIĆNJAKA – ZAGREB
Doručak. Danas nastavljamo s polarnim doživljajima. Predlažemo odlazak na safari motornim sanjkama uz doplatu: očekuje vas vožnja preko zaleđenih rijeka, dolina i brežuljaka s kojih se pružaju prekrasni vidici na snijegom obavijenu Laponiju! Poslijepodnevne sate namijenili smo odlasku u bajkoviti Santa Park (uz doplatu) gdje su hodnici ispunjeni živahnim aktivnostima vilenjaka, poseban doživljaj za obitelji s manjom djecom! Unutar Santa Parka možete posjetiti Školu vilenjaka, Djedicu i njegove pomoćnike (Djedica svoju dnevnu smjenu dijeli između Santa parka i Santa sela), provozati se malenom željeznicom kroz tvornicu igračaka, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. Ili se okušajte u ribolovu na zamrznutom jezeru (doplata)! Kasno poslijepodne slijedi transfer do zračne luke sa zaustavljanjem u Selu Djeda Božićnjaka, izraslom oko Arktičke kolibe sagrađene 1950. g. za posjet Eleanor Roosevelt, na liniji Arktičkog kruga. U selu Djedica boravi svaki dan: ondje mu se nalazi ured u kojem prima od jutra do navečer sve posjetitelje osim u vrijeme ručka i kad boravi u Santa Parku; tu je i pošta otkud možete poslati čestitke i razne pošiljke s originalnim pečatom Arktičkog polarnog kruga, a gdje brojni vrijedni patuljci, vilenjaci i vile razvrstavaju poštu koju Djedica prima od djece iz cijelog svijeta! Odlazak iz sela na let prema Zagrebu u ranim večernjim satima. Slijetanje u Zagreb predviđeno u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska08.12.
First Minute cijena3.990
Redovna cijena4.490
Zrakoplovne pristojbe890

 

datum polaska – 08.12.First Minute cijenaRedovna cijena
Cijena za dijete do 12 g. na dodatnom krevetu3.5903.990
Cijena za dijete do 12 g. na osnovnom krevet3.8904.290

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb – Rovaniemi – Zagreb, autobusni prijevoz na destinaciji prema programu, dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4*, obilazak Sela Djeda Božićnjaka, pratitelja na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja.

DOPLATE: jednokrevetna soba: 1.070 kn; 2 večere u hotelu: odrasli 590 kn, djeca do 12 god 430 kn; izlet u zoološki vrt Ranua s ulaznicom: odrasli 490 kn, djeca do 12 god 380 kn; Haski safari: odrasli 1.270 kn, djeca do 12 god 960 kn (u cijenu uključen prijevoz do farme, zaštitno odijelo, vožnja zapregom i topli napitak u pauzi vožnje); Arktički doživljaji – posjet farmi jelena i haskija: odrasli 1.390 kn, djeca 1.090 kn (u cijenu uključene posjete farmama sa stručnim vodičima, ručak, topli napitci, vožnja jelenjom zapregom (1 krug od 500 m) i vožnja u zaprezi s haskijima u trajanju od 5 km); vožnja motornim saonicama: odrasli 810 kn, djeca do 12 god 690 kn (u cijenu uključena vožnja saonicama u trajanju od približno 2 sata, zaštitno odijelo i topli napitak – min. prijava dvije osobe), ulaznica za Arktikum: 90 kn odrasli, djeca do 15 god 40 kn; ulaznica u Santa Park i prijevoz do parka: odrasli 350 kn; djeca do 12 god 270 kn; izlet potraga za polarnom svjetlošću: 660 kn za odrasle (u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, zaštitno odijelo, topli napitak i snack).

NAPOMENE: izlet „Potraga za polarnom svijetlošću“ se organizira u kasnim večernjim satima i ne preporučujemo ga djeci koja će biti previše umorna. S obzirom da se polarna svijetlost pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, nismo u mogućnosti garantirati da ćemo je na izletu i vidjeti iako je vjerojatnost velika budući da se polarna svjetlost u finskoj Laponiji u prosjeku između jeseni i proljeća pojavljuje oko 250 puta. Napominjemo da i sam večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj. Posebno napominjemo da se izleti plaćaju isključivo prilikom rezervacije, uplate na licu mjesta NEĆE biti moguće. Minimum potreban za realizaciju svakog pojedinačnog izleta je 15 prijavljenih putnika. Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva pomoćna ležaja je ograničen, te su takve sobe isključivo na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i jelenjom zapregom) uključena je topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti. U slučaju doplaćenih večera svi članovi obitelji moraju uzeti večere, ako se roditelji na to odluče moraju doplatiti i za djecu, odnosno obrnuto. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i neposredno pred samo putovanje.

Pošalji upit

Fields marked with an * are required