Advent u Grazu

  • Datum: 09.- 10.12., 16.- 17.12.2017.
  • Prijevoz: autobusom
  • Hotel: 3/4*
  • Usluga: noćenje s doručkom
Pošalji upit

590 Kn 550 Kn

Opis

2 dana autobusom

09.- 10.12., 16.- 17.12.2017.

1. dan: ZAGREB – GRAZ
Polazak autobusa u 06:00 s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Vožnja kroz Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Šetnja središtem Graza, glavnog grada Štajerske, s pratiteljem: glavni trg Hauptplatz – palača Landhaus – župna crkva – katedrala – otmjena ulica Herrengasse. Moguć odlazak gradskom uspinjačom na panoramski vidikovac Schlossberg iznad Graza, visok 123 m, s poznatim tornjem sa satom. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za shopping, posjet božićnom sajmu, šetnju uz obalu Mure. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: GRAZ – ZAGREB
Nakon doručka odlazak iz hotela. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za vlastite programe, posjete muzejima (Muzej moderne umjetnosti, Oružarnica – jedan od najvećih muzeja oružja na svijetu, Muzej percepcije, Dječji muzej Frida i Fred…), šetnju do poznatog otoka-mosta na rijeci Muri sagrađenog 2003. godine kad je Graz bio prijestolnica kulture, a danas je jedno od najpoznatijih modernističkih obilježja grada na kojem možete popiti kavu i kušati neku od mnogobrojnih gastronomskih delicija ili uživanje u blagdanskom uređenju glavnog grada Štajerske. Odlazak iz Graza u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:
First minute cijena: 550 kn
Redovna cijena: 590 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
– prijevoz turističkim autobusom prema programu
– smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Grazu
– razgledavanja prema programu
– pratitelja putovanja
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 280 kn
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
– ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Muzej moderne umjetnosti – 9 Eur, Oružarnica – 9 Eur, Muzej percepcije – 3,5 Eur, Dječji muzej Frida i Fred – 5 Eur
– kartu za uspinjaču na vidikovac Schlossberg u Grazu – 2,20 Eur
– putno osiguranje

Popusti:
– djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 20%
– treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu – doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu – doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza  drugih vrata – doplata po osobi 100 kn

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.725.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj.Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Graz je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji. Ima oko 250.000 stanovnika, od kojih su preko pet tisuća Hrvati. Glavni je grad savezne pokrajine Štajerske, prostire se na oko 127 km². Smješten je u predalpskom prostoru, na sjevernom rubu Gradačkog polja (Grazer Feld). Kroz grad teče rijeka Mura. Ona je u ranijim razdobljima bila značajan gospodarski čimbenik kao prometnica. Graz se razvio uz važnu prometnicu između talijanskog i panonskog prostora na prijelazu preko Mure. Ta se prometnica križala s cestom koja je iz njemačkih vodila u hrvatske krajeve. Takav križišni položaj rano je utjecao na razvoj trgovine i obrta. Graz je danas, na tragu te tradicije, poznat po velesajmu koji se održava svako proljeće i u jesen. Grad je industrijsko te gospodarsko središte južnog dijela Austrije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pošalji upit

Fields marked with an * are required