Beijing Educational Fair Zagreb

Beijing Educational Fair Zagreb

Educational Travel Worldwide u suradnji s Beijing International Education Center OULU organizira obrazovni sajam fakulteta i obrazovnih institucija iz Pekinga!

Pozivamo sve zainteresirane učenike i roditelje da dođu u Hotel Panorama , u 21.5. u 9:30 sati. Delegacija 25 predstavnika sveučilišta, visokih učilišta, srednjih škola dolazi u Zagreb kako bi predstavili programe razmjene i stipendiranja hrvatskih studenata u Kini.

Na sajmu možete saznati sve o kineskoj kulturi, obrazovnom sustavu, načinima stipendiranja te mogućnostima koje se nude hrvatskim studentima prilikom odlaska na razmjenu ili na cjelokupni studij na jedno od pekinških visokoobrazovnih institucija.

Beijing Educational Fair Zagreb Beijing Educational Fair Zagreb

Kineska kultura jedna je od najstarijih kultura na svijetu. Kao najmnogoljudnija zemlja na svijetu, Kina danas ima globalno velik utjecaj i sve se više studenata odlučuje se za učenje jezika i upoznavanje kulture. Industrijska velesila je svoja vrata studentima iz inozemstva koji žele biti dio jednog drugačijeg svijeta.


POPIS PREDSTAVLJENIH INSTITUCIJA:


Beijing Municipal Education Commission

Beijing International Education Exchange Center

BIEE je neprofitna organizacija pod vodstvom BMEC. Njihov glavni zadatak je uspostava suradnje sa međunarodnim fakultetima, te dovođenje stranih učitelja i profesora u Kinu.

Central University of Finance & Economics

China University of Political Science and Law

 Beijing University of Chemical Technology

Communication University of China

Sveučilište je jedno od ključnih visokoobrazovnih institucija koje sudjeluju u projektu 211 kineskog Ministarstva obrazovanja. Osnovano je 1954. godine.

Beijing Wuzi University

Sveučilište nudi preddiplomske i diplomske programe (ukupno 22) iz logistike, ekonomije, informacijskih znanosti, trgovine, stranih jezika i kulture te prava. Također su mogući tečajevi kineskog jezika i kulture te brojna predavanja neformalnog obrazovanja. Veliki kampus se u nalazi u četvrti Tongzhou, te je smještaj za strane studente organiziran unutar samog kampusa.

Beijing Institute of Petrochemical Technology

Osnovano 1978. godine te surađuje sa različitim visokoobrazovnim institucijama u svijetu, uključujući poznato sveučilište Columbus u SAD-u. Nude preddiplomske i diplomske programe. Na kampusu je aktivno 50 studentskih udruga koje svake godine organiziraju mnoga događanja i izvannastavne aktivnosti poput Festivala kulture, BIPIT Foruma, Festivala umjetnosti, Festivala narodnih plesova…

North China University of Technology

Multidisciplinarno sveučilište koje nudi preddiplomske i diplomske studije prirodnih znanosti te inžinjerstva u kombinaciji sa pravom, ekonomijom i menadžmentom.

Beijing International Studies University

Sveučilište nudi preddiplomske i diplomske studije književnosti, menadžmenta, ekonomije, prava, stranih jezika i menadžmenta u turizmu. Utemeljeno je 1964 godine i jedna je od prvih visokih obrazovnih institucija u Kini sa programima studiranja stranih jezika. Sveučilište ima vrlo važnu ulogu u povezivanju istočnih i zapadnih kultura.

Capital University of Physical Education and Sports

Sveučilište je osnovano 1956. te je jedna od najboljih visokih učilišta te vrste u Kini. 2006. godine su dobili nagradnu izvrsnosti od Ministarstva obrazovanja za preddiplomske studije. Nalazi se u sveučilišnom distriktu u četvrti Haidian. Trenutno na sveučilištu studira oko 5.000 studenata. Na  kampusu je moguć smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.

Beijing International Arts School

Umjetnička škola koja nudi razne programe plesova, akrobatskih, cirkuskih i borilačkih vještina! Nude programe učenja na kraći i duži period.

Beijing Qiushi Vocational School

Visoka obrazovna institucija zatvorenog tipa sa velikim naglaskom na sigurnost polaznika. Jedan je od prvih fakulteta u Kini koji je otvorio svoja vrata učenicima iz inozemstva. Za upis nije potrebno znanje kineskog jezika jer je prvi semestar intenzivni tečaj jezika. Program traje tri godine i po završetku se stječe strukovna diploma. Smještaj je u hostelu u dvokrevetnim sobama sa kupaonicom.

Beijing Fangshan Teacher Training School
Qing Long Hu Middle School Fangshan
Beijing NO.4 Middle School Fangshan Campus

Jedna od najprestižnijih škola u Kini radi od 1906. godine. Sa bogatom povješću i odličnom reputacijom na 1. su mjestu u Kini po broju upisanih učenika na prestižna američka sveučilišta.

Beijing International Chinese College

Beijing International Chinese College je prava ustanova za učenje i usavršavanje mandarinskog jezika! Osim tečajeva jezika nude i satove upoznavanja sa kineskom kulturom. Škola je akreditirana od strane Beijing Municipal Education Commission i Beijing Civil Affairs Bureau. Škola se sastoji od potpuno opremljenog kampusa u različitim djelovima Pekinga te omogućuje smještaj u rezidencijama, privatnom apartmanu i provjerenim obiteljima. Profesori su izvorni govornici mandarinskog te imaju iskustva s podučavanjem jezika u inozemstvu.

Odgovori