Studij u Kini

Kina – Studij u Kini

Kina je država u istočnoj Aziji, zemlja tradicije i stare civilizacije te jedna od najposjećenijih zemalja svijeta. Kina je nekada bila ujedinjena u veliko carstvo koje je trajalo više od dvije tisuće godine te se zato smatra najstarijom civilizacijom svijeta. Glavni grad Kine je Peking.

U Kini se panda smatra nacionalnim blagom i jedinstvenošću Kine te ovdje još možemo spomenuti Kineski zid kao jednu od znamenitosti ove zemlje. Smatra se jednim od najpoznatijih čuda svijeta. Kinezi imaju specifičan način konzumiranja jela pomoću štapića. Riža je u Kini osnovna namirnica, jedu je uz meso, povrće i voće. Neka od posebnih zanimljivosti ove zemlje je porijeklo porculana kojemu je Kina domovina, a za kineze porculan predstavlja umjetnost i vještinu njihovog naroda.

U svoje slobodno vrijeme u ovoj zemlji možete razgledavati mnoge zanimljivosti i znamenitosti koje su vezane uz duboku povijest Kine i istražiti posebnu tradiciju ove zemlje koja je nevjerovatna i drugačija od svih zemalja svijeta.

Neke od najpoznatnijih destinacija za posjetiti je Kineski zid kojeg je prvi kineski car dao izgraditi da bi zaštitio svoju zemlju od napada. Možete posjetiti i takozvani Zabranjeni grad smješten u srcu Pekinga. Nekada je taj grad bio carska palača kineskih dinastija, sastoji se od 900 zgrada, a najzanimljive su dvije zgrade – jedna u kojoj je živio car i druga u kojoj je živjela carica i sve žene Zabranjenog grada. Zabranjeni grad ime je dobio po tome što u njega osim careva, njihovih obitelji i sluga nitko drugi nije smio ući.

Kina ima i prirodne ljepote koje pružaju mir, ali i avanturističke izlete. Neka od najatraktivnijih destinacija je krstarenje rijekom Li na kojoj možete uživati u prirodnoj ljepoti s pogledom na grad i kineski krajolik. Također, možete posjetiti i svima poznatu najdužu i najvažniju rijeku u Kini po imenu Yangtze koja se proteže više od 6.000 km.

Kina je najmnogoljudnija zemlja svijeta s jednom od najstarijih civilizacija na svijetu. Nije ni čudo da je mnogim studentima ova nevjerojatna zemlja prvi izbor u odabiru studija. Kina nudi vrlo visok, ali i vrlo pristupačni standard studiranja. Osim toga, Kina je među tri tehnološki najnaprednijih zemalja svijeta. To znači da ćete kao student imati priliku učiti u okruženju najsuvremenije tehnologije. Kina nudi velik broj studija na engleskom jeziku.

Troškovi života u Kini relativno su niski i pristupačni. Mjesečni iznos od 480 € pokriti će većinu životnih troškova: smještaj, hranu, prijevoz, knjige… Ovaj iznos, naravno, varira ovisno o gradu i navikama trošenja studenta. Kineska vlada velikodušno stipendira veliki broj inozemnih studenata. Stipendije u Kini su vrlo poželjne, s obzirom na to da inozemnim studentima nije dopušteno raditi studentski posao u Kini.

Ako želite studirati u Kini, morate dobiti vizu u kineskoj ambasadi. Da biste podnijeli zahtjev za vizu, morate imati važeću međunarodnu putovnicu, podnijeti zahtjev za prijem i primiti ponudu sa sveučilišta. Trebat će vam i dokaz o financijskoj sposobnosti u obliku izvoda na bankovnom računu koji pokazuje da imate dovoljno novca da se brinete o sebi dok studirate u Kini.

Sveučilište Beijing Wuzi osnovano je 1963. godine. Neprofitna je javna visokoškolska ustanova smještena u urbanom okruženju Pekinške metropole (broj stanovništva preko 5 000 000). Pekinška općinska komisija za obrazovanje, službeno je akreditirala Pekinško sveučilište Wuzi (BWU) kao visokoobrazovnu ustanovu. Sveučilište Beijing Wuzi (BWU) nudi studije i programe koji vode do službeno priznatih stupnjeva visokog obrazovanja, kao što su stupanj prvostupnika i stupanj magisterija u nekoliko područja studija. Ponuđeni odsjeci su: Ekonomija, Računovodstvo, Poslovni menadžment, Računarstvo, Pravo, Znanost i inženjerstvo, Ljudski resursi, Strani jezici, Društvene znanosti, Tjelesna kultura… Smještaj: kampus se nalazi pet minuta hoda od fakulteta. U kampusu se nalazi svi sadržaji potrebni jednom studentu.

Popis najboljih sveučilišta: Beijing Wuzi, Tianjin University, Harbin Institute of Technology, The University of Nottingham Ningbo China, Beijing Normal University – Hong Kong Baptist University United International College, Xiamen University, Huazhong University of Science and Technology, Shandong University, Xi’an Jiaotong-Liverpool University, The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen, Sichuan University

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a )

Stipendije za studente: DA (posredovanje ETW-a )

Studentski posao: NE

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj na Učilištu Amor Lingua – 20 €/h)

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u Kini:

– studentska viza

– rezultati državne mature s prijevodom na engleski/kineski jezik

– svjedodžbe s prijevodom na engleski/kineski jezik

– motivacijsko pismo na engleskom/kineskom jeziku

– akademske preporuke (profesor)

– za upis na diplomski studij na engleskom jeziku položen IELTS

– portfolio za fakultete arhitekture i umjetnosti

– izborni predmeti – ovisno o odabiru studija

– neki studiji imaju prijemni ispit

– za upis mastera – diploma preddiplomskog studija

– moguć intervju s predstavnicima fakulteta

– dodatni certifikati, potvrde i diplome

– kopija putovnice

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš u Kinu? Upiši pripremni tečaj za IELTS ispit na Učilištu Amor Lingua i studiraj u Kini bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

Austrija

Studij u Austriji

Austrija – Studij u Austriji Austrija je planinska država u srednjoj Europi koja obuhvaća istočne Alpe, ravnjak Češkog masiva i kraj pun brežuljaka s nizom

Pročitaj više »

CATS

CATS škola osnovana je 1952. godine, i postala je jedna od inovativnijih i uspješnijih nezavisnih škola u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Filozofija škole je jednostavna: kombinacija

Pročitaj više »

University of Nicosia

Poslovna škola Sveučilišta Nicosia jedno je od glavnih središta poslovnog obrazovanja na Cipru. Naše Sveučilište dijeli se na odsjeke za računovodstvo, financije i ekonomiju, ugostiteljstvo,

Pročitaj više »