↓ 5%

Stockholm u 72 sata

477,80

Stockholm u 72 sata

Posjetite  „Veneciju sjevera“, grad u kojem se isprepliću šarena pročelja s idiličnim arhipelagom, moderni način života s opuštenom atmosferom, živopisni stari grad sa suvremenom arhitekturom. Stockholm nije samo sjedište švedskog parlamenta i vlade, već i financijsko i gospodarsko središte zemlje. 

Opis

Stockholm u 72 sata

Posjetite  „Veneciju sjevera“, grad u kojem se isprepliću šarena pročelja s idiličnim arhipelagom, moderni način života s opuštenom atmosferom, živopisni stari grad sa suvremenom arhitekturom. Stockholm nije samo sjedište švedskog parlamenta i vlade, već i financijsko i gospodarsko središte zemlje. 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • noćenje u  hotelu 4*
  • pratitelja putovanja
  • transfere

1. dan ZAGREB – STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13 sati. Prijava na let za Stockholm. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 484 u 14:55 sati. Dolazak u  zračnu luku u Stockholmu u 17:25 sati. Prijevoz autobusom do hotela i smještaj u sobe. Prva orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja gradskim središtem i  vrijeme za prvo upoznavanje glavnog grada Švedske. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan STOCKHOLM
Doručak. Cjelodnevni razgled grada javnim prijevozom i pješice s pratiteljem putovanja. Razgled započinjemo posjetom starom gradu Gamla Stan. Krećemo od  glavnog trga starog grada sa zgradom Švedske akademije u kojoj je Nobelov muzej, šetnja unutranjim dvorištima kraljevske palače gdje možete slikati stražare u svečanim uniformama. Posjetiti ćemo dvorište Finske crkve gdje možete pogladiti „najmanji kip u Stockholmu“ malog dječaka koji je će Vam donijeti sreću i vratiti Vas u Stockholm. Razgled se nastavljam odlaskom do Njemačke crkve i šetnjom uskim uličicama starog grada gdje ćete vidjeti i spomenik sv. Juraja, kao i ostatke starog runskog natpisa.  Nakon pauze za kavu i kupovinu suvenira u starom gradu, razgled nastavljamo odlaskom do crkve Riddarholmen, srednjovjekovne crkve s prekrasno ukrašenim krovovima i mjestom pokopa švedskih kraljeva. Nastavak razgleda odlaskom do gradske vijećnice s čije se terase pruža pogled kao na dlanu na povijesnu jegru Stockholma, a vidjeti ćemo i zlatni spomenik Birgera Järla, osnivača grada. Šetnju nastavljamo odlaskom do zgrade Opere u kojoj je ubijen kralj Gustav III, zaustavljanjem ispred grade švedskog parlamenta  i odlaskom do jedne od najljepših zgrada Stockholma Švedskog dramskog kazališta. Razgled ćemo završiti nadomak Kuće kulture i glavne pješačke ulice Drottninggatan. Slobodno vrijeme za kupovinu tipičnih švedskih suvenira poput drvenih konjića, slatkih štapića ili staklenih predmeta, odlazak na zatvorenu tržnicu, razgledanje bogate trgovačke i muzejske ponude ili uživanje u gradskoj vrevi i šarenilu gradskog središta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba, prtljagu možete pohraniti na recepciji do odlaska transfera do zračne luke. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet jednom od muzeja koji nude besplatni ulaz kao što su Nacionalni muzej, Povijesni muzej, Muzej srednjeg vijeka, Vojni muzej itd. Iskoristite barem dio od fantastične muzejske ponude švedske prijestolnice. Ukoliko Vas više zanimaju drugačije vrste atrakcija predlažemo posjet i vožnju na SkyView, okruglom dizalu na Ericsson Globe  najvećoj svjetskoj zgradi u obliku sfere. Odlazak iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa na liniji OU 485 u 18:10 sati. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 20:45 sati.

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.000,00 hrk

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Stockholm u 72 sata”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)