Indija – zlatni trokut

U putopisnim napisima „Zlatni trokut“ je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta. Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem europskog nasljeđa ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju. Saznanja s ovog putovanja frapiraju i pamte se cijeli život.

  • Termin: 25.01.- 01.02.2019.
  • Prijevoz: zrakoplovom
  • Hotel: 4*/5*
  • Usluga: noćenje s doručkom
  • Proizvod Grupni polasci: Indija
Pošalji upit

9.200 kn

Opis

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan, 25.01.2019., ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 90 minuta prije polijetanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1054. Dolazak u Istanbul,  te nastavak leta za New Delhi na liniji TK 716.

2. dan, 26.01.2019., NEW DELHI

Očekivano vrijeme dolaska u Delhi u 05.15h, obavljanje pograničnih formalnosti, doček i asistencija predstavnika agencije. Prijevoz do hotela. Doručak te nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice:  Raj Ghata (spomenik Mahatmi Gandhiju) – Crvena tvrđava ( sagradio ju je car Shar Jehan)  kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala. Tijekom razgleda imat ćete priliku iskusiti vožnju rikšom jednim od najstarijih i najprometnijih bazara Chandni Chowk, sa spletom uskih uličica i trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, od curryja do dijamanata. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan, 27.01.2019., NEW DELHI – AGRA (205 km / cca. 5 h)

Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, 28.01.2019., AGRA     

Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan, 29.01.2019., AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (245 km / cca. 5h)  

Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“ dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan, 30.01.2019., JAIPUR

Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. U smiraj dana razgled ćemo zaokružiti posjetom monumentalnom hinduističkom hramu Birla Mandir, posvećenom bogu Višnu, smještenom podno utvrde Moti Dungri. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan, 31.01.2019., JAIPUR – NEW DELHI (255 km / cca. 5 h)

Doručak. Vrijeme do povratka prema New Delhiju iskoristite za posljednju kupovinu na jednoj od mnogobrojnih tržnica. Grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr., pa imate priliku istražiti i razne aspekte zanata Jaipura, kao što je obrada dragog kamenja, izrada tepiha, keramike i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti… Ranoraniocima pak nudimo mogućnost odlaska do pustinjskog kampa u predgrađu Jaipura na uzbudljiv safari na slonovima. U poslijepodnevnim satima polazak prema Delhiju. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, 01.02.2019., NEW DELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 717 u 06.35h. Dolazak u Istanbul u 11.25h. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji TK 1055 u 19.10h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.20h po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi: 7.300 kn

 Pristojbe u zračnim lukama: 2.200 kn

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija
Glavni grad: New Delhi
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.095.351.995 (2006.)
Službeni jezik: hindu, engleski i 21 regionalni jezik
Vremenska razlika: +3,30 h/+4.30 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indijska rupija – INR (100 paisea); 1 kn = 9,28 INR; 1 EUR =70,43 IND; 1 USD = 63,58 IND
Električni napon: 220 V/50 Hz

Hrana: različita je u svakoj od regija, na jugu naginje vegetarijanskoj s raznim pikantnim začinima, na sjeveru s manje začina i pikantnosti i više pod utjecajem muslimanskih korijena. Uglavnom se koriste piletina i ovčetina,
svinjetina i ponekad govedina, također i riba, a od vegetarijanskih jela ističu se žitarice i mahunarke (leća, poznata i sveprisutna “dhal”). Postoje i mnoge vrste kruha. Na jugu se često jede i sir, u kombinaciji s umacima i začinima. Voće je dobro, svježe i uvijek ukusno.

Piće: kupovati vodu u bocama (dobro provjeriti da li je čep originalno zatvoren), ne konzumirati led! Ne preporučuje se niti mlijeko jer vrlo često nije pasterizirano! Kava i čaj s mlijekom (masala čaj) su obično sigurni jer je voda kojom se spravljaju prokuhana. Vrlo su ukusni i voćni sokovi, a dosta je raširena i upotreba kokosovog mijeka. Od alkoholnih pića najviše se piju vino i pivo domaće proizvodnje te uvozna žestoka alkoholna pića.

Odjeća: preporuča se lagana pamučna i lanena odjeća (prirodni materijali), po mogućnosti dugih rukava, a pogotovo nogavica (iz higijenskih razloga). Lagana obuća je preporučljiva tijekom čitave godine.
Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo!

Klima: od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći.
Pozivni broj zemlje: +91
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno

Viza:
potrebna za državljane Republike Hrvatske

Cijena aranžmana uključuje:
– prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
– prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
– smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Okhla 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i u hotelu Country Inn & Suites By Carlson Gurgaon 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
– smještaj u Agri u hotelu Jaypee Palace 5* u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
– smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
– razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
– vožnju rikšom u New Delhiju;
– jahanje na slonu u Jaipuru;
– pratitelja iz Zagreba;
– troškove organizacije putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje:
– pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.200kn (podložno promjeni),
– doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.950 kn,
– obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 USD,
– trošak vize za Indiju (370 kn),
– doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
– osobne troškove,
– putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:
Dijete 2-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 500 kn

Napomena:
Smještaj u trokrevetnoj sobi
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 
Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:
– Polupansion (5 večera i 1 ručak u hotelima i lokalnim restoranima): 650 kn
– Predstava Saga o ljubavi u Agri: 260 kn po osobi
uključeno: ulaznica (platinum kategorija) i povratni transfer
– Safari na slonovima u Jaipuru: 950 kn po osobi
uključeno: povratni transfer, doručak, safari, pratnja lokalnog vodiča
 Ataköy marina, Istanbul: 150 kn (uključen povratni transfer od/do zračne luke, viza za Tursku)
 

VIZA:
Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.
Istu je moguće ishoditi:
– on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html (cijena 49,20 USD uključivši bankovni trošak, plaćanje moguće MasterCard ili Visa karticama, vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju).
– na Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu http://www.indianembassy.hr

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
ispunjen i potpisani obrazac (online obrazac možete naći na https://indianvisaonline.gov.in)
putovnicu (koja mora vrijediti minimalno još 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice)
dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm
Cijena turističke vize je 370 kn.

RED LETENJA:

TK1054  02MAR  ZAGREB      ISTANBUL   09:30  13:35

TK 716   02MAR  ISTANBUL   DELHI           20:50  05:15+1

TK 717   09MAR  DELHI          ISTANBUL    06:55  11:25

TK1055  09MAR  ISTANBUL   ZAGREB      19:10  19:20

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz kolovoza 2016. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Pošalji upit

Fields marked with an * are required

Pravila o zaštiti Vaših podataka provjerite ovdje.

preloader