Kambodža i Vijetnam

From 2.094,37 (15.780,03 kn)

Kambodža – zemlja svjetskog čuda Angkor Wata i mlade populacije

Vijetnam – zemlja stijena i vode

 • Drzava: Kambodža, Vijetnam
 • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Kambodža i Vijetnam

Kambodža – zemlja svjetskog čuda Angkor Wata i mlade populacije

Poput zlatnih planina, tornjevi kraljevskoga kompleksa hramova Wat uzdižu se iznad Angkora, glavnog grada kraljevstva Khmera na sjeverozapadu Kambodže. Početkom 11. stoljeća u njemu je živjelo milijun ljudi, imao je tisuću kupola i tu je bilo izloženo bezbroj kipova hinduističkih bogova te je bio najljepša metropola u Aziji. I danas je jedan od najvećih i najbogatijih gradova u Aziji, smješten u kambodžanskoj džungli.

Kineski diplomat Chou Takwan posebno je doživio Angkor Wat. Kada ga je ugledao, vidio je princeze kako jašu na slonovima, zaklonjene od sunca crvenim baldahinima, osjetio je miris jasmina i slušao glazbu cimbala, blok flaute i zvona…

Francuski istraživač Henri Mouhot 1860. godine, kada je ponovno otkrio bedeme i tornjeve u kambodžanskoj đungli, opisao ih je kao najimpresivniji doživljaj od bilo kojeg otkrića u staroj Grčkoj ili Rimu. Radi se o najčudesnijem spoju veličanstvene umjetnosti i bujnog raslinja, kipova božanstava koji se izdižu iz džungle, biljaka koje ruše zidove i istovremeno ih podupiru svojim korijenjem.

Jeste li znali da je u Kambodži više od pola populacije mlađe od 15 godina? Kambodža se nalazi u jugoistočnom dijelu Indokine, a okružuju je kopnene granice s Tajlandom, Laosom i Vijetnamom, susjedima uz koje je veže i burna prošlost. Južni dio zemlje izlazi na Tajlandski zaljev i dio Južnog kineskog mora. Najveća atrakcija Kambodže su hramovi Angkor Wat, remek djela arhitekture Khmer, koji su 1992. proglašeni zaštićenim svjetskim kulturnim blagom UNESCO-a i koji su, čak, prikazani i na nacionalnoj zastavi.

Apsare su nebeske nimfe, žene Ghandarva i vatrene plesačice Kralja Indre (u mitologiji, Indra je kralj bogova i bog munja i gromova, pandam grčkom Zeusu). Prelijepe Apsare se nalaze kao ukras na mnogim religijskim hramovima u obliku zidnog reljefa i slika, u zavodljivim plesnim pozama. One imaju značajnu ulogu u kambodžanskoj kulturi, u kojoj postoji čak tradicionalno očuvan ples, prepun pokreta nalik baletskim, pod nazivom Apsara Dance. Prema brojnim legendama, Apsare su najljepše žene od svih žena.

Vijetnam – zemlja stijena i vode

Litice Ha Long u Vijetnamu su čudesni prirodni spektakl

Možda niti jedan drugi zaljev na zemaljskoj kugli, ne predstavlja tako veličanstven prizor kao zaljev Halong blizu Hong Gaia, jugoistočno od Hanoija, u zaljevu Tonkin. Mirne vode zaljeva Halong, prošarane su stotinama otoka i otočića, koji se naglo izdižu iz mora do visine 100 do 200 metara. Cijelo ovo područje posuto je bizarnim, nazubljenim vapnenačkim stjenovitim formacijama koje su u čudesne oblike tijekom tisućama godina oblikovali vjetar i kiša. Ti čudni oblici imaju i pojedinačne nazive, na primjer: Olovka, Sedro, Staro jezero, Šišmiš, Borbeni pijetlovi, Kornjača, Bivol i mnoga druga imena nadjevena prema duhovima. Većina od 1600 pa sve do 3000 otoka je nenastanjena, s obzirom na to da se nemoguće penjati po njihovim strmim liticama. Na mjestima gdje plima nagriza vapnenac, nalaze se špilje. Pukotine, izbočine i vrhovi tih kamenih divova i stjenovitih stupova, obrasle su zelenim biljkama džungle. Nepristupačnost ovog područja sačuvala je rijedak i jedinstven ekoustav koji je ostao netaknut.

Danas u zaljevu Ha Long živi ukupno 21 različita etnička skupina.

Čudesan prizor stijena i vode koji oduzima dah, zahvaljuje svoje postojanje jednom od najspektakularnijih geoloških događaja u povijesti zemlje, koji se dogodio prije 50 milijuna godina, oko 2000 km sjeverozapadno od Vijetnama. Bilo je to kad se Indijski potkontinent, koji se razdvojio od superkontinenta Gondwane 100 milijuna godina ranije, sudario s azijskom kontinentalnom pločom. Tada nastaje Himalaja, 9000 metara visoka. Tada se, također, raspuknula Zemljina kora preko cijele jugoistočne Azije, uključujući 1 kilometar debelu vapnenačku ploču zaljeva Halong.

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN, ZAGREB – DOHA- SIEM REAP

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dohu. Nastavak putovanja prema Siem Reapu.

 1. DAN, SIEM REAP (Kambodža)

Po dolasku u Siem Reap, najpopularnije turističko odredište i najbrže rastući grad u Kambodži, doček lokalnog agenta i privatni transfer do hotela. Smještaj u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

 1. DAN, SIEM REAP

Nakon doručka u hotelu, krećemo putevima kmerske civilizacije.

Angkor je kmerski oblik za kraljevsko prebivalište, ostaci i ruševine istoimenoga grada u Kambodži, sjeverno od jezera Tonle Sap, a najvažniji spomenik kmerske civilizacije. Arhitektonski spomenici čine dvije skupine: grad (Angkor Tom: veliki grad) i hram (Angkor Wat: grad hram). Posjetit ćemo Hram Angkor Thom, ući na njegova Južna vrata i dobiti priliku diviti se čudesima i najpoznatijoj  atrakciji Bayon Temple, Terrace of the Elephant i Terrace of the Leper King. Poslijepodne nastavljamo posjet prema Hramu Angkor Wat, koji se nalazi 3 km južno od grada. To je grobni spomenik Surjavarmana II., najveći spomenik u jugoistočnoj Aziji. Izgrađen je u obliku bogato razvedene trokatne stepenaste piramide s dominantnom središnjom građevinom. Svi su zidovi bogati arhitektonskim ukrasima i nišama s likovima božanstava, te reljefnim frizovima na kojima su najčešće prikazane figure Apsara- nebeskih nimfi. Oba su kompleksa od 1992. godine na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Slijedi večera dobrodošlice s nastupom popularnih nebeskih nimfi – Apsara Dance Performance u restoranu Kannel. Smještaj u Siem Reap. Noćenje.

 1. DAN, SIEM REAP – JEZERO TONLE SAP- HANOI

Nakon doručka kratka vožnja do sela Me Chrey na ukrcaj u tradicionalni drveni brod kojim će se ploviti po sjevernom dijelu Tonle Sap jezera – najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji. Usputno zaustavljanje uz plutajuće selo gdje ćete imati priliku susresti se s ljubaznim domaćinima i doživjeti njihov život na vodi. Povratak prema gradu gdje ćemo usput stati i upoznati tradicionalnu kambodžansku obitelj koja će nas ugostiti i pripremiti tradicionalni ručak od namirnica iz vlastitog vrta. Nakon ručka, posjet Angkor farmi svile, gdje ćemo se upoznati sa životnim ciklusom dudovog svilca i vidjeti kako nastaju proizvodi od svile. Transfer prema zračnoj luci, te let prema Hanoiju (Vijetnam). Pozdrav dobrodošlice koji ćete čuti: Chào mừng đến với Vietnam! Po dolasku, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

 1. DAN, HANOI – NP CUC PHUONG (Vijetnam)

Nakon doručka, vožnja prema Ninh Binh provinciji, gdje se nalazi najveći NP Vijetnama, Cuc Phuong, koji se smatra jednim od najvažnijih vijetnamskih mjesta poznatih po bioraznolikosti. Unutar parka, nalazi se stacionar za ugrožene životinje koji ćete imati priliku posjetiti. Provedite nezaboravan dan u prašumi okruženi zvukovima majmuna i ptica. Ne zaboravite pogledati i sporog lorisa, koji ima male ljudske ručice, velike tužne oči i neki ga nazivaju najslađom životinjom. Prilika je ovo i za razgovor sa zaposlenicima parka, koji će vam otkriti kako se priprema hrana, lijekovi, ali i kako, nažalost, neki ljudi ilegalno kupuju divlje životinje i drže ih na neprimjeren način. Posjetit ćemo i centar u kojem se nalaze spašene i liječene kornjače u kojem se nalazi preko 20 vrsta kornjača. Slijedi ručak u restoranu unutar parka. Vožnja prema Ninh Binh gradu, smještaj u hotel i noćenje.

 1. DAN, NINH BINH – HA LONG BAY

Nakon doručka, vožnja prema zaljevu Halong. Tijekom vožnje kroz bogatu zemlju ušća rijeke Red, imat ćete priliku vidjeti beskrajne plantaže rižinih polja i lokalno stanovništvo koje obrađuje zemlju volovima i vodi svinje na lokalne tržnice biciklom. Nakon ugodne vožnje, slijedi dolazak u zaljev Halong i ukrcavanje na tradicionalni brod Bai Tho. Odmah po dolasku na brod bit će vam servirano piće dobrodošlice i tradicionalni  ručak. Tijekom vožnje usputno zaustavljanje za posjet špiljama i kupanje, ovisno o vašim preferencijama. Večera. Slobodno vrijeme ili ukoliko želite sudjelovati u nekim aktivnostima, dobrodošli ste, možete se okušati u pjevanju na karaokama (na upit), pecanju liganja. Noćenje na brodu u deluxe kabini.

 1. DAN, HA LONG – HANOI

Doručak na brodu. Započnite današnji dan sa podukom iz Thai Chi na palubi broda. Nastavak plovidbe po Ha Long zaljevu, te nakon ručka i nakon što ste spakirali sve svoje stvari za iskrcaj s broda, u kasnim prijepodnevnim satima slijedi iskrcaj s broda u Ha Longu. Transfer prema Hanoiju i smještaj u hotel.  U poslijepodnevnim satima obilazak Hanoija. Povratak u hotel i noćenje.

 1. DAN, HANOI – DALAT

Doručak i transfer do zračne luke i let prema Dalatu. Po dolasku, smještaj u hotel. U popodnevnim satima obilazak grada Dalata, smještenog na vrhu brda, na 1500 metara nadmorske visine. Zahvaljujući ugodnoj klimi i čistom zraku, Dalat se razvio kao planinsko lječilište i odmorište početkom 20. st., za vrijeme francuskog kolonijalizma. Šetnja gradom  u kojoj ćete vidjeti najzanimljivije znamenitosti kao što su vodopad Datanla, manastir Truc Lam Zen i Bao Dai kraljevsku palaču. Večera u restoranu i noćenje.

 1. DAN, DALAT – THANH VAN

Nakon doručka, vožnja prema najvećem i najljepšem vodopadu centralnog Vijetnama – vodopadu slonova. Očaravajuća ljepota vodopada i izazovno spuštanje uz vodopad definitvno je nezaboravan događaj. Nakon posjeta Linh An pagode, nastavljamo avanturu prema Van Thanh – selu cvijeća, mjestu gdje tijekom cijele godine možete uživati u neodoljivim mirisima gerbera, ruža, ljiljana, tulipana, suncokreta. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel i ostatak dana slobodno za osobne aktivnosti. Noćenje.

 1. DAN, DALAT – MUI NE BEACH

Nakon doručka, vožnja prema ljetovalištu Mui Ne s prekrasnim pješčanim plažama, gdje ćemo uživati i odmarati sljedeća dva dana. Smještaj u villa resortu, garden villa (dostupne samo double ville) i ostatak dana slobodan za odmor, kupanje i sunčanje. Noćenje.

 1. DAN, MUI NE

Doručak. Ostatak dana slobodan za osobne aktivnosti. Noćenje.

 1. DAN, MUI NE – HO CHI MINH

Doručak i odjava iz hotela. Transfer prema gradu službenog naziva Ho Chi Minh, a poznat i kao Saigon, najveći je grad Vijetnama. Nekada se zvao i Prey Nokor. U poslijepodnevnim satima obilazak grada i posjet najznačajnijim znamenitostima grada, poput Reunification Palace (bivša predsjednička palača), Muzej Vijetnamskog rata, obilazak najpoznatije tržnice Ben Thanh. Vidjet ćete i zgradu Pošte koju je dizajnirao poznati francuski arhitekt Gustav Eiffel. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 1. DAN, HO CHI MINH – MEKONG DELTA

Nakon doručka, odlazimo prema tržnici, te obilazak započinjemo s vožnjom u tradicionalnom brodiću kroz gustu vegetaciju, a prva stanica je obilazak Vinhlong tržnice smještene u centru grada. Delta Mekonga je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela, gdje ćemo vidjeti izradu posuđa od gline i kokosovog drveta. Ručak će biti poslužen u tradicionalnoj obiteljskoj atmosferi. U poslijepodnevnim satima šetnja tihim seoskim putevima, gdje ćemo naučiti pripremati papir od riže, kokosove slatkiše, ekspandiranu rižu i jesti ukusno svježe egzotično voće. Smještaj u povišenim drvenim kućicama s prekrasnim pogledom na egzotični vrt. Nakon smještaja, sudjelovat ćete u pripremi večere s domaćinima, a nakon večere uživajte uz šalicu čaja i lokalnu glazbu. Noćenje.

 1. DAN, MEKONG DELTA – HO CHI MINH CITY

Doručak i odjava iz privatnog smještaja. Vožnja tradicionalnim čamcem po jednoj od najdužih rijeka na svijetu Mekong River, do Cai Be tržnice na vodi gdje ćemo imati priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo prodaje voće i povrće direktno iz svojih čamaca. Avanturu nastavljamo vožnjom do Tân Phong otoka gdje ćemo na biciklima obilaziti otok i upoznati svakodnevni život stanovnika. Tradicionalnim kajacima uputit ćemo se dublje u unutrašnjost delte po malim kanalima i uživati u tišini prirode. U ranim popodnevnim satima,  nakon ručka, vožnja prema Ho Chi Minhu. Smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

 1. DAN, HO CHI MINH – ZAGREB

Nakon doručka, transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema Zagrebu s pripadajućim presjedanjem.

 1. DAN, ZAGREB

Po slijetanju u Zagreb završetak usluge.

Cijena u terminu prosinac 2020

Polazak: 5.12.-20.12.2020.

Cijena u terminu svibanj 2021

Polazak: 1.5.-16.5.2021.

16.550 kn po osobi u ½ sobi

 

15.780 kn po osobi u ½ sobi
3.900 kn po osobi zrakoplovne takse 3.900 kn po osobi zrakoplovne takse

 

 

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovnu kartu Zagreb-Siem Reap (Kambodža) i u povratku Ho Chi Minh (Vijetnam)- Zagreb, noćenja s doručkom u hotelima, sve obroke koji su navedeni u programu, zrakoplovnu kartu Siem Reap – Hanoi, zrakoplovnu kartu Hanoi – Dalat, sve navedene transfere prema programu u klimatiziranim vozilima, izlete i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, prijevoz privatnim čamcima prema programu, tečaj kuhanja tradicionalne večere u Mekong delti, najam bicikla u Mekong delti, obroke prema programu u tradicionalnim restoranima, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 2 boce vode dnevno po osobi tijekom svih transfera, voditelja putovanja iz Zagreba, organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe 3.900 Kn (sklone su promjeni), trošak vize za Vijetnam 50 USD (mora se ishodovati unaprijed), trošak vize za Kambodžu 30 USD (ishoduje se na licu mjesta), napojnice za vozače i vodiče, usluge koje nisu navedene u programu, troškove osobne prirode, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja.

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi:

 

u terminu prosinac 2020. u terminu svibanj 2021.
4.330 kn doplata za smještaj u 1/1 sobi 3.690 kn doplata za smještaj u 1/1 sobi

 

Additional Information

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kambodža i Vijetnam”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)