Kina, velika tura Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai

Upoznajte Istok, prošećite Kineskim zidom!

  • Drzava: Kina
  • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Kina, velika tura Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan,  ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Istanbul. Dolazak u Istanbul u i nastavak leta za Peking. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2. dan, PEKING
Dolazak u Peking . Odlazak do hotela, smještaj, večera. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing. Noćenje.

3. dan, PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda -* velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Na putu do kineskog zida kratko zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona: Ptičje gnijezdo i Water Cube. Organizirani ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Večera i noćenje.

4. dan, PEKING – XIAN / VLAKOM
Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming kojom dominira brdo Dugovječnosti (60m visine). Ljetna palača je služila kao ljetnikovac carice Cixi, a1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Noćna vožnja bez uključenih obroka. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5. dan,  XIAN
Po dolasku, prijepodnevni izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Slijedi odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera.

6. dan, XIAN – HANGZHOU / ZRAKOPLOVOM
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer do zračne luke, te prijava na let za Hangzhou, poznatog po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

7. dan,  HANGZHOU – SUZHOU
Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel 4*, večera, noćenje.

8. dan, SUZHOU – SHANGHAI
Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Vožnja prema Shanghaiu. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan,  SHANGHAI
Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada – najznačajnijeg gradskog svetišta; nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uključen u cijenu). Noćenje.

10. dan, SHANGHAI – ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Večera. Organizirani transfer u zračnu luku i prijava na let za Istanbul. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11. dan, ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul, nastavak putovanja za Zagreb.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kina, velika tura Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)