Kostarika zemlja Ticosa

  • Termin polaska: 31.10.-15.11.2018 18.01.-02.02.2019.
  • Hoteli: 4* i 5*
  • Vrsta putovanja: grupno putovanje s pratiteljem
  • Prednosti: luksuzni smještaj, zanimljivi izleti, očaravajuća priroda
  • Proizvod Grupni polasci: Kostarika
  • Proizvod Kontinent: Srednja Amerika
Pošalji upit

28.500 kn 26.990 kn

Opis

Kostarika je proglašena najzelenijom zemljom na svijetu čiji su stanovnici najzadovoljniji svojim životima. Pridružimo li tome prekrasne krajolike ove srednjoameričke države koja ima izlaz na Tihi ocean i Karipsko more, ne čudi zbog čega ju mnogi nazivaju rajem na zemlji. Plantaže kave, banana, cvijeća, šečerne trske i paprati, na svakom zavoju stabla egzotičnog voća, polja puna krava i konja… svaki centimetar ove zemlje je iskorišten. Kostarika je fenomen u kojem na 0,03 % teritorija planeta Zemlje živi 5 % zemaljske flore i faune. Kostarika ima dvadesetak nacionalnih parkova, i još petnaestak rezervata i zaštićenih područja, koji zajedno pokrivaju oko 25% državnog teritorija. Tu je i 200-injak vulkana, od kojih je ipak samo nekoliko aktivnih!
Također je i prva zemlja koja je ukinula vojsku, zemlja sjedišta instituta za mir Ujedinjenih Naroda. Kostarika je i zemlja s predivnim tropskim plažama, divljim prašumama, vulkanima, potocima i rijekama i prije svega zemlja mira i srdačnosti.

1. DAN ZAGREB– SAN JOSE

Let na relaciji Zagreb – San Jose s pripadajućim presjedanjem. Dolazak u San Jose u večernjim satima. Privatni transfer do hotela i smještaj u Hotel Intercontinental. Noćenje.

2. DAN SAN JOSE – TORTUGUERO

Ranojutarnji polazak prema sjevernoj karipskoj pokrajini Limon, vozeći se nacionalnim parkom Braulio Carillo, zaustavljanje na ranču gdje ćete imati prilike probati tipičan kostarikanski doručak. Putovanje se nastavlja regijom poznatom po proizvodnji banana, gdje ćete uz put vidjeti ogromne plantaže, prema Cano Blanco Dock, a od tamo putovanje nastavljate brodom prema Tortugueru. Tijekom voženje po mirnim vodama imat ćete priliku uživati u prekrasnoj prirodi i pticama. Po dolasku smještaj u lodge i ručak. U poslijepodnevnim satima obilazak mjesta Tortuguero, te odlazak na plažu gdje zelene kornjače poliježu jaja. Večera. Noćenje.

3. DAN SAN JOSE – NP TORTUGUERO

Rano buđenje i doručak uz zvukove koji dopiru iz obližnje džungle. Nedugo nakon izlaska sunca je najbolje vrijeme za promatranje divljih životinja tijekom izleta brodom. Uz malo sreće, moći ćete vidjeti krokodile, majmune, kornjače, iguane i razne vrste ptica. Ulaz u NP TORTUGUERO naplaćuje se na licu mjesta 15 USD. Nakon ručka slobodno vrijeme za odmor ili predlažemo šetnju nacionalnim parkom ili turu brodom. Večera. Noćenje u lodgeu.

4. DAN TORTUGUERO – ARENAL

Nakon doručka odjava iz hotela i prijevoz brodom do Cano Blanco do ranča gdje će biti poslužen ručak. U Manatusu dočekat će vas lokalni vodič i privatnim transferom dovesti do Hotela Tabacon Grand SPA. Ostatak dana uživajte u bazenima s termalnom vodom. Noćenje.

5. DAN ARENAL – LA FORTUNA – NP TENORIO VOLCANO

Nakon doručka cjelodnevni izlet u NP Tenorio Volacno (to neće biti privatna tura). Tura uključuje šetnju kroz prašumu, gdje će biti prilike uživati u zanimljivom biljnom i životinjskom svijetu. Po dolasku na Los Tenideros uživat ćete u izvorima termalne vode, vodopadima i kristalno plavoj vodi po kojoj je rijeka dobila ime „Light Blue River“ Posjetit će se i sam tok lave od kuda se pruža fantastičan pogled na vulkan. Izlet završava tradicionalnim ručkom. Povratak u hotel i ostatak dana slobodno vrijeme za odmor u termalnim vodama hotela. Noćenje.

6. DAN LA FORTUNA

Nakon doručka cjelodnevni izlet gdje ćete cca sat i pol jahati konje kroz prašumu do La Fortuna vodopada visokog 70 m. Uživajte u ručku okruženi ljepotama prirode. Povratak u hotel i ostatak dana slobodno za vlastite aktivnosti. Noćenje.

7. DAN NACIONALNI REZERVAT MONTEVERDE

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak grupnim transferom prema Monteverdeu. Po dolasku smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za osobne programe. Večera i noćenje.

8. DAN NACIONALNI REZERVAT MONTEVERDE

Rani doručak te polazak na aktivni izlet po Monteverde prašumi (to neće biti privatna tura). Obucite duge hlače i pripremite se za nezaboravno iskustvo hikinga po prašumi. U ranim popodnevnim satima povratak u hotel. Oko 2:30 posjet farmi kave Don Juan koja je u vlasništvu lokalne obitelji. Tijekom  posjeta farmi uz vodiča moći ćete saznati kako se uzgaja kava, kakaovac i šećerna trska. Osim toga imat ćete priliku vidjeti proces pečenja zrna kave i izrade čokolade, a sve ćete proizvode moći i kušati. Povratak u hotel večera i noćenje.

9. DAN NACIONALNI REZERVAT MONTEVERDE – SELVATURA

Doručak. Današnji dan rezerviran je za odlazak u Selvatura rezervat, gdje ćete moći uživati u hodu nebom. Selvatura je područje od preko 1.200 hektara zaštićene zemlje te obuhvaća šume s jedinstvenom florom i faunom. Promjenjiva klima i visoka nadmorska visina pripomogli su proizvesti ekstremnu biološku raznolikost u ovom području. Ovdje ima preko 100 vrsta sisavaca, preko 1.000 vrsta kukaca i oko 2.500 vrsta biljaka od kojih su najpoznatije orhideje kojih ovdje ima najveći broj na svijetu. Šetalište od konoplja, koje se sastoji od 8 mostova i proteže se na površini od oko 2.500 metara te doseže i visnu od 240 metara, jedinstveno je iskustvo za uživanje u ovom po svemu posebnom razgledu nekih od najlijepših oblika svjetske flore i faune. Posebno su svjetski poznati quetzali, svjetulcave ptice iznenađujuće ljepote. Po dolasku u rezervat kreće se u šetnju visećim mostovima koji povezuju šumu. Nakon ručka povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Večera i noćenje.

10. DAN NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom prema Nacionalnom parku Manuel Antonio. Po smještaju u hotel odlazak u prašumu na safari brodom gdje ćete imati priliku vidjeti krokodile, iguane i druge životinje u prirodnom okdruženju. Nakon ručka ostatak dana slobodan za osobne programe uz mogućnost odlaska na poznatu obližnju istoimenu plažu Manuel Antonio i uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

11. DAN NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO

Nakon doručka odlazak na grupni obilazak NP Manuel Antonio. Manuel Antonio je jedan od najljepših Nacionalnih Parkova Kostarike gdje se planine sudaraju s oceanom i uranjaju u more. U ovom Nacionalnom Parku živi 109 vrsta sisavaca te nevjerojatnih 184 vrsta ptica. Unutar parka nije moguće kupiti hranu i vodu, te je dobro sve što vam treba ponjeti sa sobom. Vrlo važno je napomenuti da se treba zaštiti od sunca iako je vrijeme oblačno! Povratak u hotel i ostatak dana slobodan za uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

12. DAN MANUEL ANTONIO

Nakon doručka cijeli dan slobodan za vlastite aktivnosti. Uživajte u beskrajnim pješčanim plažama. Noćenje.

13. DAN MANUEL ANTIONIO – SAN JOSE

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom do San Josea. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima mogućnost razgleda San Josea i nekih od njegovih muzeja ili galerija u vlastitom aranžmanu. Ostatak dana i večeri slobodan za osobne progame. Noćenje.

14. DAN SAN JOSE – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom do zračne luke (cca 45 min vožnje). Let prema Europi, pa nastavaka putovanja prema Zagrebu.

Minimum prijavljenih 10 putnika

CIJENA UKLJUČUJE: Privatni transfer zračna luka u San Jose – hotel i u povratku hotel – zračna luka , 2 noćenja u Hotel Intercontinental 5*, transfer od San Jose do Tortuguero, 2 noćenja s doručkom u lodgu Mawamba, 3 dana paket po NP Tortuguero (vodič, transferi, ručak, ulaznice, osim za ulaz u NP koji se plaća na licu mjesta 15 USD), privatni transfer od Guapiles do Arenal Volcano, 3 noćenja s doručkom u Tabacon Thermal Resort&Spa i besplatan ulaz u termalne bazene, obilazak plantaže kave s degustacijom, 3 noćenja s doručkom u El Establo Hotelu, cijelodnevni izlet u Salvatura rezervatu, izlet u NP Tenorio Volcano (transfer, vodič, ulaznice, ručak), izlet na La Fortuna vodopad (transfer, vodič, ulaznice, jahanje konja), izlet safari krokodila sa uključenim ručkom, prijevoz jeepovima i brodom od Arenal Volcano do Monteverde, 3 noćenja s doručkaom u Hotelu Parador,  El Establo Hotelu s doručkom, organizaciju putovanja, jamčevinu

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe 2.990 Kn (sklone su promjenama), napojnice za vozače i vodiče, usluge koje nisu navedene u programu, troškove osobne prirode, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

 

Pošalji upit

Fields marked with an * are required

Pravila o zaštiti Vaših podataka provjerite ovdje.

preloader