Kostarika zemlja Ticosa

From 3.117,66 (23.490,01 kn)

 • Drzava: Kostarika
 • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Kostarika- jedna od najsretnijih zemalja na svijetu

¡Pura Vida! – jednostavan način života (“simple life” or “pure life”, it is a way of life)

Kostarikanci se smatraju jednim od najsretnijih naroda svijeta. Nije ni čudo s obzirom na to da je Kostarika proglašena najboljom po kvaliteti života njezinih, uvijek nasmiješenih, stanovnika.

Također je i prva zemlja koja je ukinula vojsku, zemlja je sjedišta instituta za mir Ujedinjenih Naroda. Kostarika je i zemlja s predivnim tropskim plažama, divljim prašumama, vulkanima, potocima i rijekama i prije svega zemlja mira i srdačnosti. Smještena je između Karipskog mora i Indijskog oceana.

Ljenjivci su životinje koje ćete ovdje često sresti, a zasigurno ćete vidjeti i neke od 1400 vrsta orhideja koje ovdje rastu. Kostarika na svom teritoriju ima čak 5% svjetske bioraznolikosti. Četvrtina teritorija zemlje pretvorena je u prirodne parkove u kojima živi 850 vrsta ptica, 850.000 vrsta kukaca, 208 sisavaca, na tisuće leptira, 2.000 različitih orhideja. Kostarika je fenomen u kojem na 0,03 % teritorija planeta Zemlje živi čak 5% zemaljske flore i faune.

Na otoku postoji čak pet aktivnih vulkana. Više od 99% svoje električne energije proizvodi koristeći obnovljive izvore energije.

Jeste li znali da zbog blizine ekvatora sunce izlazi i zalazi svaki dan u isto vrijeme, svih 365 dana u godini?

Ova oaza mira i prirodne ljepote idealna je destinacija za odmor u znaku prirode i energije.

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan: ZAGREB– SAN JOSE
Let na relaciji Zagreb – San Jose s pripadajućim presjedanjem. Dolazak u San Jose i transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

San Jose, kojem od milja tepaju Chepe (lokalni nadimak za svakoga tko se zove Jose), uzdiže se na nadmorskoj visini od 1150 metara, a vulkani Poás, Barva i Irazú graciozno se pokazuju na sjevernoj strani grada, dok su planine Talamanca smještene na južnom dijelu. Veličanstveno nacionalno kazalište San José, izvanredni muzeji i prekrasni trgovi smješteni su oko gradske jezgre, na pješačkoj udaljenosti jedan od drugog.

2 dan: SAN JOSE – TORTUGUERO

Ranojutarnji polazak prema sjevernoj karipskoj pokrajini Limon, vozeći se prema  nacionalnom parkom Braulio Carillo. Imat ćete prilike kušati izvrstan tipični kostarikanski doručak, a kući ponijeti pravi domaći recept za “Gallo Pinto”.

Putovanje se nastavlja regijom poznatom po proizvodnji banana, gdje ćete uz put vidjeti ogromne plantaže, prema Cano Blanco Dock ili prema Pavoni, ovisno o trenutnom vodostaju rijeka, jer od tamo putovanje nastavljate brodom prema Tortugueru. Tijekom vožnje po mirnim vodama imat ćete priliku uživati u prekrasnoj prirodi i pticama. Po dolasku smještaj u lodge i ručak. U poslijepodnevnim satima obilazak mjesta Tortuguero. Kroz ovu posjetu saznajte o načinima života mještana Tortuguera, malog grada veličine oko 1300 ljudi. Prilika je ovo za šetnju  plažom na kojoj kornjače poliježu jaja. Večera. Noćenje.

Tortuguero, jedno od najpopularnijih eko-turističkih odredišta Kostarike, kanali, rijeke, plaže i lagune Nacionalnog parka Tortuguero, istraživanje je biološke prašume, slatkovodne i morske biologije. Park i mali grad Tortuguero dostupni su brodom ili malim zrakoplovom.

 1. DAN SAN JOSE – MAWAMBA PARK- NP TORTUGUERO

Doručak uz zvukove koji dopiru iz obližnje džungle. Nedugo nakon izlaska sunca najbolje je vrijeme za promatranje divljih životinja. Posjet parku „Mawamba Park“, u vrtovima koji imaju dvije farme leptira, vrt žaba, riječne kornjače. Uz malo sreće, moći ćete vidjeti krokodile, majmune, iguane i razne vrste ptica. Ručak. Popodnevni obilazak Nacionalnog parka Tortuguero. Posjetite jedan od kanala parka brodom i otkrijte s vodičem prekrasnu biološku raznolikost koja živi na ovom području. Preporučujemo vam da ponesete svoju vjetrovku. Noćenje.

 1. DAN TORTUGUERO- ARENAL

Nakon doručka odjava iz hotela i prijevoz do La Pavona, gdje ćemo se nakratko zaustaviti i predahnuti, kako bismo neometano nastavili putovanje do Guapiles. Guápiles je jedan od najpopularnijih gradova Kostarike i nalazi se u regiji uzgoja banana u zemlji. Smješten u blizini središnjeg gorja i karipske obale, prvi je veći grad kada putujete autoputem dok idete prema Puerto Limonu ili prema San Joséu. Ručak. Odlazak u hotel i ostatak dana slobodno vrijeme za odmor u termalnim vodama. Noćenje.

 1. DAN ARENAL

Nakon doručka, posjet Nacionalnom parku Arenal Volcano, koji se prostire na 120 km². Izviruje iz ravnica San Carlos, veličanstveni Arenal jedna je od najzanimljivijih znamenitosti Kostarike. Arenal je prestao s aktivnostima između 13. i 16. stoljeća, a ostao je neaktivan do 29. srpnja 1968., kada je potres probudio uspavanog diva. Trenutno vulkan ne pokazuje nikakvu aktivnost. Tura uključuje šetnju kroz prašumu, gdje će biti prilike uživati u zanimljivom biljnom i životinjskom svijetu. Ručak-piknik. Uživat ćete u izvorima termalne vode, vodopadima i kristalno plavoj vodi po kojoj je rijeka dobila ime „Light Blue River“. Posjetit ćete i sam tok lave od kuda se pruža fantastičan pogled na vulkan. Povratak u hotel i ostatak dana slobodno vrijeme za odmor u termalnim vodama hotela. Noćenje.

 1. DAN LA FORTUNA

Nakon doručka, cjelodnevni izlet, na kojem ćete jahati konje kroz prašumu do NP Volcan Arenal do La Fortuna. Posjet farmi Arenal Vida koja je u vlasništvu lokalne obitelji. Tijekom posjeta farmi uz vodiča moći ćete saznati kako se uzgaja kava, kakaovac i šećerna trska. Vidjete ćete tipični ples i kako se na tradicionalni način skuplja voda. Imat ćete ručak pripremljen od domaćih namirnica iz vlastitog vrta domaćina koje su uzgojene na prirodni način. Povratak u hotel i ostatak dana slobodno za vlastite aktivnosti. Noćenje.

 7. DAN NACIONALNI REZERVAT MONTEVERDE

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Monteverdeu. Osim toga imat ćete priliku putem vidjeti proces pečenja zrna kave i izrade čokolade, a sve ćete proizvode moći i kušati. Po dolasku smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

 1. DAN NACIONALNI REZERVAT MONTEVERDE

Doručak. Današnji dan rezerviran je za odlazak u Selvatura rezervat, područje od preko 1.200 hektara zaštićene zemlje koje obuhvaća šume s jedinstvenom florom i faunom. Promjenjiva klima i visoka nadmorska visina pripomogli su proizvesti ekstremnu biološku raznolikost u ovom području. Ovdje ima preko 100 vrsta sisavaca, preko 1.000 vrsta kukaca i oko 2.500 vrsta biljaka od kojih su najpoznatije orhideje kojih ovdje ima najveći broj na svijetu. Šetalište od konoplja, koje se sastoji od 8 mostova i proteže se na površini od oko 2.500 metara te doseže i visnu od 240 metara, jedinstveno je iskustvo za uživanje u ovom po svemu posebnom razgledu nekih od najljepših oblika svjetske flore i faune. Posebno su svjetski poznati quetzali, svjetulcave ptice iznenađujuće ljepote. Po dolasku u rezervat kreće se u šetnju visećim mostovima koji povezuju šumu. Nakon ručka povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje

 1. DAN NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom prema Nacionalnom parku Manuel Antonio. Putem ćemo se zaustaviti i provozati brodom. Avantura se odvija na rijeci Tárcoles, jednoj od četiri rijeke koja se ulijeva na poluotok Nicoya, dom jedne od najvećih svjetskih populacija divljih krokodila s pojedincima dugim petnaest metara. Duž rute se može vidjeti preko pedeset različitih vrsta ptica, uključujući vrlo rijetke vrste i veliku raznolikost stalnih i migrantskih ptica. Iguane i gušteri koji šetaju po vodi vrlo su česti. Krenuvši nizvodno, brod će vas odvesti u Estero Guacalillo, sustav mangrova koji sadrži četiri različite vrste mangrove stabala. Tijekom vožnje vidjet ćete i krokodile. Nakon ručka, odlazak i smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za osobne programe uz mogućnost odlaska na poznatu obližnju istoimenu plažu Manuel Antonio i uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

 1. DAN NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO

Nakon doručka odlazak u NP Manuel Antonio, jedan od najljepših Nacionalnih Parkova Kostarike, gdje se planine sudaraju s oceanom i uranjaju u more. U ovom Nacionalnom Parku živi 109 vrsta sisavaca te nevjerojatnih 184 vrsta ptica. Unutar parka nije moguće kupiti hranu i vodu, te je dobro sve što vam treba ponijeti sa sobom. Vrlo važno je napomenuti da se treba zaštiti od sunca, iako vrijeme može biti oblačno! Povratak u hotel i ostatak dana slobodan za uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

11. DAN MANUEL ANTONIO CATAMARAN OCEAN KING

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom. The Ocean King Catamaran je 30 metara dugačak, kapaciteta 100 ljudi, ima 2 jacuzzija za više od 15 ljudi, 2 trampolina, 2 tobogana, ogroman bar, deck za sunčanje, 4 kupaonice, 4 sobe i dnevni boravak. Tijekom izleta sva pića, ručak i snack su uključeni u cijenu. Tijekom vožnje brodom zaustavit ćete se na prekrasnoj plaži Beizans gdje ćete moći uživati u ronjenju. Po povratku, uz malo sreće, vidjet ćemo dupine i kitove. Povratak u hotel i noćenje.

12. DAN MANUEL ANTONIO

Doručak. Ostatak dana uživajte u slobodnom vremenu za vlastite aktivnosti. Noćenje.

13. DAN MANUEL ANTONIO – SAN JOSE

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom do San Josea. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima mogućnost razgleda San Josea i nekih od njegovih muzeja ili galerija u vlastitom aranžmanu. Ostatak dana i večeri slobodan za osobne progame. Noćenje.

14. DAN COSTA RICA PURA VIDA EXPERIENCE

Doručak. Danas je došlo vrijeme za otkrivanje legendi, priča i magije, jer kažu da je ovo Grad vještica. Posjetit ćemo i crkvu, otići do tržnice, posjetiti obitelj koja izražuje maske i naći ćemo vremena za popiti kavu. Ručak.

Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

15.DAN SAN JOSE – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak privatnim transferom do zračne luke (oko 45 minuta vožnje). Prijava na let prema jednom od europskih gradova.

16.DAN ZAGREB

Po slijetanju u Zagreb, završetak usluge.

Cijena aranžmana po osobi: 23.485 kn

CIJENA UKLJUČUJE
· Avio kartu Zagreb- San Jose- Zagreb, transfere zračna luka  – hotel- zračna luka
· Smještaj u dvokrevetnoj sobi s doručkom i ostali obroci navedeni u programu ( ručak)
· Sva razgledavanja koja su navedena u programu, ulaznice u NP koji se posjećuju tijekom razgledavanja · · Oprema za ronjenje tijekom izleta katamaranom
· Voditelja putovanja iz Zagreba i lokalnog vodiča na destinaciji na engleskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe 3.390 kn po osobi (cijena je podložna promjenama)
 • Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Doplata za 1/1 sobu 5.440 kn  (obavezna doplata za putnike koji putuju sami)
 • Mogućnost organizacije vožnje kajacima 350 kn po osobi

Minimum prijavljenih: 15

Mogući termini grupnog putovanja u terminu: 1.9.-15.11.2020.

Cijene za 2021. mogući grupni polazak u terminu 15.1.-30.1.2021. cijena po osobi u ½ sobi: 25.700

Cijene za 2021. mogući grupni polazak u terminu 1.5.-30.6.2021. Cijena po osobi u ½ sobi: 25.090

Zrakoplovne pristojbe 3.390 kn po osobi (cijena je podložna promjenama), obavezna doplata po osobi

Minimum prijavljenih: 15

 

Additional Information

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kostarika zemlja Ticosa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)