Ljetna škola engleskog jezika, Ardmore Edinburgh, dob 12 – 17 godina

  • Proizvod Jezici: engleski
  • Proizvod Vrsta polaska: Grupni polasci
  • Proizvod Vrsta tečaja: Ljetna škola
  • Proizvod Država: Škotska
Pošalji upit

17.990 kn

Opis

Tečaj engleskog jezika Edinburgh – grupni polazak!

Ardmore Languge School – Leith Academy

Toliko je dobrih razloga i toliko različitih načina za učenje stranog jezika. Bez sumnje, najbolji i najintenzivniji način je učenje i usavršavanje stranog jezika u inozemstvu, u izvornom okruženju.

ARDMORE LANGUAGE SCHOOLS

– jedna je od vodećih organizacija u Velikoj Britaniji s preko 30 godina iskustva u organiziranju tečajeva engleskog jezika za mlađe polaznike. Ljetni tečaj u Edinburghu organiziran je u jednoj od najstarijih škola u Škotskoj, Leith Academy koja je utemeljena još davne 1560. godine. Škola se nalazi u prekrasnom Edinburghu, na pješačkoj udaljenosti od poznatog edinburškog dvorca, mjesta gdje se čuvaju kraljevski dragulji te u neposrednoj blizini istočne obale grada i Sjevernog mora.

Glavni grad Škotske podijeljen je na srednjovjekovni Stari grad i moderan, elegantni Novi grad, pun parkova, vrtova i neoklasicističke arhitekture. Sadašnja zgrada škole dovršena je 1991. godine, a svojim inovativnim dizajnom staklenog krova oduševljava sve polaznike. Polaznicima su u sklopu škole na raspolaganju sportski tereni na otvorenom, sportske dvorane, kazalište s pozornicom, studentski restoran te prostorije za druženje polaznika. Smještaj polaznika organiziran je u studentskoj rezidenciji, na udaljenosti 15 minuta pješice od škole.

TerminCijena / kn
8.7.-21.7.2018.17.990 / 17.690

FM cijena do 15.03.2018.

Cijena aranžmana uključuje:

• 15 sati engleskog jezika tjedno
• smještaj u jednokrevetnoj sobi s kupaonicom (tuš/WC), u rezidenciji na udaljenosti 15 minuta hoda od škole
• puni pansion; prilikom odlaska na cjelodnevne izlete umjesto ručka u koledžu polaznicima je organiziran paket za ručak
• program aktivnosti (talent show, umjetničke radionice, kvizovi, filmske večeri, disko, društvene igre, tematske večeri, nogomet, tenis, plivanje, košarka, badminton, odbojka i sl.)
• 5 organiziranih posjeta Edinburghu (National Museum, Edinburgh Castle, Palace of Holyrood House, Princes Street Gardens, New Town, St Giles katedrala, stari dio grada)
• 1 cjelodnevni izlet (Loch Lomond ili Stirling Castle i Glasgow s posjetom katedrali i obilaskom grada)
• knjige i nastavni materijal
• nadzor i briga stručnog osoblja
• svjedodžba i izvještaj na kraju tečaja
• zrakoplovna karta s uključenim pristojbama zračnih luka
• prijevoz zračna luka-smještaj-zračna luka
• pratitelj iz Zagreba

Cijena aranžmana ne uključuje:

• putno osiguranje (zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja)
Osiguranje je moguće ugovoriti preko naše agencije ili u vlastitom aranžmanu.

 

Kalkulacija je rađena na osnovi najmanje 15 putnika. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata, odnosno tečaja valute za više od 1,5%, agencija zadržava pravo izmjene cijene.

Odgovori na najčešća pitanja vezano uz grupne polaske

Mjesto sastanka

Sastanak putnika biti će organiziran u zračnoj luci Zagreb na dan polaska. Najkasnije 5 dana prije polaska, putem elektroničke pošte ćete dobiti pisanu obavijest o vremenu i točnom mjestu sastanka s pratiteljem grupe, zajedno s programom putovanja, korisnim informacijama o školi i stvarima koje preporučujemo da ponesete sa sobom te eventualnim dodatnim dokumentima koje je potrebno popuniti i ponijeti na putovanje.

Pratitelj grupe

Profesorica koja s polaznicima putuje i boravi tijekom cijelog putovanja, brine se o redovitom pohađanju nastave i drugih organiziranih aktivnosti, pomaže polaznicima u izvršavanju obaveza te ih prati na izlete i razglede koji su uključeni u osnovni paket aranžman i organizira ih škola.

Dolazak grupe na odredište

Grupu na odredištu čekaju predstavnici škole i organiziraju prijevoz (transfer) do smještajnog objekta. Po dolasku u smještaj slijedi registracija polaznika i raspored polaznika po sobama. Prvi obrok na dan dolaska je ručak ili večera (ovisno o vremenu dolaska u smještaj).

Prijevoz

Putnička agencija je posrednik u organizaciji prijevoza koji je uključen u paket aranžman te pomno vodi brigu o izboru prijevoznih sredstava, redovnih i izvanrednih linija u interesu polaznika, a u skladu s voznim redom i zakonima, pravilima i normama koji vrijede u međunarodnom prometu.

Ispitivanje znanja/raspored po grupama

Prvi radni dan u školi testira se znanje polaznika te se na temelju ostvarenih rezultata testiranja polaznici raspoređuju po grupama. Pokazano znanje je prvi i osnovni kriterij. Škola vodi računa da u jednoj radnoj grupi, od najviše 15 polaznika, bude što manje učenika s istog govornog područja a ako je moguće vodi se briga i o uzrastu polaznika. Ako polaznik nije zadovoljan svojim rasporedom u grupi, o tome mora odmah obavijestiti svog pratitelja koji će učiniti sve potrebne aktivnosti kako bi se ponovilo testiranje ili pronašlo zadovoljavajuće rješenje.

Nastava

Svaki tjedan organizirano je 15 sati engleskog jezika i nastava se održava najčešće u jutarnjem terminu, između doručka i ručka. Nastava je organizirana u skladu s brojem polaznika i grupa, u jutarnjem i popodnevnom terminu te se nastavni blokovi izmjenjuju na dnevnoj ili tjednoj osnovi. Ponekad je moguće da zbog izleta nastava bude organizirana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima unutar istog dana kako bi sljedeći dan bio slobodan za izlet i razglede. Na kraju tečaja svaki polaznik dobiva potvrdu o završenom tečaju.

Knjige i nastavni materijal

Škole osiguravaju korištenje knjiga i nastavnih materijala koji se mogu i kupiti u školi. Preporučujemo da polaznici ponesu svoj mali rječnik, gramatiku, bilježnicu i pribor za pisanje. Većina škola ima jezične i računalne centre sa neograničenim pristupom internetu ili Wi-Fi.

Smještaj i depoziti

Smještaj polaznika organiziran je u studentskoj rezidenciji na udaljenosti 15 minuta pješice od škole i od centra grada. Smještaj je organiziran u jednokrevetnim sobama s kupaonicom. Uobičajena je procedura da škole naplaćuju od polaznika depozit za slučaj štete, na prvi dan dolaska u školu, koji se prilikom odlaska vraća ako je smještajna jedinica neoštećena. Na dan dolaska polaznicima se predstavlja kućni red, a sva načinjena šteta zbog nepoštivanja kućnog reda naplaćuje se izravno od polaznika.

Obroci

Prehrana polaznika organizirana je na osnovi punog pansiona, što uključuje doručak, ručak i večeru. Doručak je organiziran u sklopu smještaja. Kako u sklopu smještaja nema kantine riječ je o hladnom doručku. Ručak i večera poslužuju se u kantini u sklopu škole. Svi obroci su jednostavni i internacionalni, uz povremeno korištenje posebnih recepata i začina koji su sastavni dio prehrambenih navika zemlje. Izbor i vrsta jela te normativi podliježu pravilnicima o organiziranoj studentskoj prehrani zemlje. Tijekom organiziranih izleta umjesto obroka u koledžu organizirani su paketi za ručak te voucheri za večeru. Ako je polazniku potrebna posebna prehrana istu je potrebno zatražiti tijekom rezervacije aranžmana.

Izleti i aktivnosti

škola organizira izlete u bližu i dalju okolicu Edinburgha, a broj izleta uključen u cijenu osnovnog aranžmana istaknut je ispod cijene aranžmana. Organizirani su prijevoz i vođenje, a ulaznice u objekte koji se posjećuju plaćaju se na licu mjesta (osim ako nije drugačije naznačeno kod programa). Škola organizira program sportskih, zabavnih i kulturnih aktivnosti tijekom popodnevnih i večernjih sati kad se pod vodstvom animatora, pratitelja i stručnog osoblja potiče komunikacija između polaznika raznih nacionalnih pripadnosti i govornih područja.

Putni dokumenti

Za putovanje unutar zemalja Europske unije morate imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu, a za zemlje izvan Europske unije putovnicu važeću najmanje šest mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Putna dokumentacija (zrakoplovne karte, potvrde za tečaj i sl.) bit će vam uručene na sastanku grupe, na dan polaska na putovanje. Po dolasku na odredište pratitelj grupe će preuzeti putovnice i ostale putne dokumente te ih pohraniti u školski sef, a polaznici će ih dobiti na dan povratka kući.

Obveze putnika

Prilikom prijave, roditelj (staratelj ili zakonski zastupnik) u agenciji potpisuje suglasnost s odredbama Ugovora o organiziranju putovanja da će, ako se dijete ponaša na način koji ometa rad i program drugih sudionika grupe, škole ili organizacije u kojoj boravi, na poziv organizatora putovanja odmah prihvatiti povratak djeteta kući o vlastitom trošku te da neće tražiti povrat sredstava za neiskorišteni aranžman.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Nudimo paket putnog osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja (moguće uplatiti samo prilikom prve uplate).

Pošalji upit

Fields marked with an * are required

Pravila o zaštiti Vaših podataka provjerite ovdje.

preloader