Nepal – osvoji najviši vrh na svijetu i pronađi svoj unutarnji mir

1.325,90 (9.989,99 kn)

Nepal – osvoji najviši vrh na svijetu i pronađi svoj unutarnji mir

Opis

NEPAL – osvoji najviši vrh na svijetu i pronađi svoj unutarnji mir

Jeste li znali da kada bismo kartu Nepala okrenuli za 90 stupnjeva dobili bismo geografsku kartu Portugala? Zemlja je ovo u kojoj se Nova godina slavi sredinom mjeseca travnja. Po svojoj bioraznolikosti Nepal je jedna od najbogatijih zemalja svijeta. Upravo je s razlogom nazvana Amazona Azije budući da je dom različitim vrstama flore i faune. Nepal ima više od devet stotina ptičjih vrsta. U Nepalu se nalaze kulturna i prirodna baština pod zaštitom UNESCO-a.

U Nepalu se nalazi čak osam od sveukupno deset najviših svjetskih planinskih vrhova, uključujući najviši vrh Mount Everest (visok 8,848 metara). Nepal je rodno mjesto svjetla Azije-Buddhe. Nepalska zastava je jedina na svijetu koja nema oblik pravokutnika. Kažu i da je dom mitskog bića Yetija.

 Program putovanja: 

  1. dan: Zagreb-Doha

Dolazak u zračnu luku Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Let iz Zagreba do Dohe.

  1. dan: Doha- Kathmandu

Nastavak leta iz Dohe za Kathmandu. Po dolasku u zračnu luku Kathmandu, doček i transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

  1. dan: KATHMANDU

Nakon doručka, slijedi obilazak s vodičem kroz lokalitete Kathmandua, koji su pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska kulturna baština. Opuštajući dan u ugodnoj vožnji otkrit će vam jednu sasvim drugačiju perspektivu i pogled na Kathmandu. Posjetit ćete najvažnije znamenitosti Kathmandua: hram Pashupatinath, Boudhanath, Swyambhunath (hram majmuna) i trg Kathmandu Durbar.

  1. dan: CHITWAN NATIONAL PARK 

Nakon doručka, vozimo se dolinom Kathmandu. Put kojim ćemo proći, prolazi kroz slikovitu planinsku regiju s himalajskom pozadinom sve do Chitwana. Posjet Nacionalnom parku Chitwan koji je najstariji nacionalni park u Nepalu, u kojem živi 68 vrsta sisavaca, 544 vrste ptica, 56 vrsta gmazova i 126 vrsta riba. Park je poznat po nosorozima, bengalskim tigrovima i krokodilima. Prijava u hotel u blizini NP Chitwan. Možete krenuti u šetnju i istražiti okolicu.

  1. dan: CHITWAN JUNGLE SAFARI

Ujutro, nakon doručka, vrijeme je za jedinstveno i neponovljivo iskustvo-kupanje slonova. Današnje aktivnosti uključivat će, također, promatranje ptica, šetnju džunglom, vožnju kanuima. Navečer uživajte u tradicionalnom nepalskom plesu lokalnog stanovništva.

  1. dan: POKHARA

Nakon doručka, napuštamo zonu Nacionalnog parka Chitwan  i vozimo se ponovno prema planinskoj regiji. Putem ćete uživati gledajući pitoreskne himalajske vrhove na kojima se nazire snijeg. Jeste li znali porijeklo riječi Himalaja? Na indijskom jeziku, sanskrtu, riječ znači „snježno boravište”. Pokhara se pojavljuje poput amfiteatra između planina s uzvišenim snježnim vrhovima prema sjeveru. U nastavku slijedi istraživanje jezera Phewa, najvećeg od tri jezera koja postoje u Pokhari.

  1. dan: POKHARA

Pokhara je prirodno središte Nepala i početna točka trekinga u Annapurnu. Ova tura uključuje vožnju kroz nekoliko najvažnijih točaka ovog prekrasnog područja. Ukoliko želite, možete iznajmiti bicikl i okušati se u brdskom biciklizmu. Atrakcije koje svakako treba vidjeti su: internacionalni planinski muzej, vidikovac s pogledom na prekrasni zalazak sunca i hram posvećen miru u svijetu.

  1. dan: Kathmandu 

Današnji dan, nakon doručka, započet ćete s istraživanjem prekrasnih krajolika Manaaslua, Ganesh Himala i Langtang rangesa. Vozimo se do srednjevjekovnog gradića Bhaktapura koji je poznat kao grad-muzej jer stanovnici još i danas žive u skladu s prirodom i na tradicijom. Poslijepodne odlazak u budistički grad Patan i razgledavanje samostana.

  1. dan: Kathmandu- Doha

Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera prema zračnoj luci. Prijava na let do Dohe.

  1. dan: Doha- Zagreb     

Po dolasku u Dohu nastavak leta do Zagrebu. Noćni let. Završetak usluge.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.990 kuna

Obavezne doplate po osobi: 3.500 kn (pristojbe zračnih luka, cijena je podložna promjenama, ovisno o cijeni u trenutku izdavanja avio karata)

Cijena uključuje: zrakoplovnu kartu Zagreb- Nepal- Zagreb, povratne transfere iz zračne luke do hotela u Nepalu, noćenja s doručkom u hotelima tijekom putovanja, sve aktivnosti prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku.

Cijena ne uključuje: troškove osobne prirode, obroke koji nisu navedeni u programu, putno i zdravstveno osiguranje, napojnice za lokalne vodiče

Moguća doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 840 kuna po osobi

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Nepal – osvoji najviši vrh na svijetu i pronađi svoj unutarnji mir”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)