Panchakarma – ajurvedski detox u Indiji

  • Datum polaska: grupni polazak 17.01. - 04.02.2019.
  • Garantirani polazak: zrakoplovom i pratiteljem putovanja
Pošalji upit

Opis

Panchakarma ayurvedski detox – već šestu godinu organiziramo dvotjedno terapijsko – edukacijsko putovanje u južnu Indiju, grad Madurai, na samome vrhu indijskog poluotoka. Datum polaska je 17.01.2019., a povratak 04.02.2019.

Panchakarma, na sanskrtu znači pet postupaka, sveobuhvatan je medicinski tretman koji tradicionalno koristi pet različitih purifikacijskih i detoksikacijskih metoda kako bi se tijelo očistilo toksina te vratilo u stanje ravnoteže.

Panchakarma objedinjuje niz terapija koje dubinski čiste dhatu – tjelesna tkiva, a za cilj imaju otpuštanje, mobilizaciju i izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Detoksikacija Panchakarmom pospješuje reakciju tijela na ajurvedske biljne preparate te aktivira prirodan, čovjeku urođen, mehanizam samoiscjeljenja.

Proces Panchakarme najvažniji je dio ajurvedskog terapijskog plana u slučajevima akutnih i kroničnih oboljenja. Budući da ne djeluje samo na tijelo, već i na sposobnost razmišljanja, svijest te na emocije, preporučuje se svakoj zdravoj osobi, 1 -2 puta godišnje, u preventivne svrhe. 

Tradicionalno idemo u renomirani AVN Ayurveda centar, gdje će se raditi terapije ‘panchakarme’, jedinstvene prirodne tehnike za uspostavljanje prirodnog balansa, pomlađivanje, čišćenje i oporavak cijelog organizma.

Terapijama u AVN klinici prethode individualne dijagnostičke konzultacije kako u Zagrebu s ayurvedskim praktičarom Nebojšom Rađenovićem za pripremu prije puta, tako i s ayurvedskim liječnikom na klinici AVN AROGYA koji onda prepisuju optimalnu terapiju za vrijeme boravka.

Terapije na klinici se svakodnevno vrše uz nadzor liječnika i medicinskog osoblja i prilagođavaju se individualno po potrebama (dijagnozama) pacijenta. Tijekom našeg boravka u klinici uz terapiju imat ćemo jutarnji sat yoge, meditacije, vježbe disanja i ayurvedske radionice, te upoznati kulturu, povijest i ljepotu južne Indije.

Cijena paketa boravka u klinici 15 dana s terapijama 1125 Eur (75 Eur po danu, plaća se u AVN ajurvedskoj bolnici po završetku tretmana)

Cijena uključuje:

boravak u dvokrevetnoj klimatiziranoj sobi, ayurvedski pregled i konzultacije pri dolasku, dnevni pregledi i nadzor medicinskog osoblja u AVN ajurvedskoj bolnici, terapije po uputama liječnika koje traju oko 2h dnevno i uključuju masaže, detoksikaciju, preparate za 1-2 terapije dnevno, tri obroka (vegetarijanska prehrana iz bio proizvodnje u centru) prilagođena individualnim potrebama i terapiji, jutarnja yoga, meditacija i tehnike disanja, instrukcije i preporuke za samopomoć nakon programa.

Cijena ne uključuje:

povratnu avio kartu na relaciji Zagreb – Doha – Kochi u iznosu od 680 Eur, 100 Eur za povratni privatni transfer klimatiziranim autobusom iz zračne luke Kochi do Madurai-a s noćenjem u Munaru gdje ćemo posjetiti polja čaja, 100 Eur za uslugu organizacije, vođenja radionica i asistenciju voditelja putovanja.

Ukupni trošak putovanja sa izletima 2000 Eur.

Minimalan broj putnika: 10

Plaćanje nije moguće kreditnim karticama.

Pročitajte doživljaje i zapažanja s jednog od putovanja: Doživljaji iz zemlje Tamila u kojoj još nisu čuli za Hrvatsku

 

Pošalji upit

Fields marked with an * are required

Pravila o zaštiti Vaših podataka provjerite ovdje.

preloader