Mirisi Šri Lanke

 • Termin polaska: 02.01.-12.01.2019.
 • Putovanje: zrakoplovom
 • Vrsta putovanja: Grupno putovanje s pratiteljem
 • Proizvod Grupni polasci: Šri Lanka
 • Dodana vrijednost: popust za plaćanje gotovinom, luksuzni hoteli, pratitelj putovanja iz Zagreba
Pošalji upit

11.990 kn 11.090 kn

Opis

Upustite se u pustolovninu na dalekom azijskom otoku uronjenom u Indijski ocean. Sri Lanka kombinacija je kulturne baštine, divljine, britanske kolonijalne ostavštine, prekrasnih krajolika i ljubaznih domaćina!
1.DAN, 02.01.2019. : ZAGREB – DOHA – COLOMBO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji (QR 216), te nastavak leta za Colombo (Sri Lanka)

2. DAN, 03.01.2019. : COLOMBO – KANDALAMA

Dolazak u Colombo u 01:30 „ Ayubowan”  u prijevodu „Poživite dugo i budite zdravi“ – doček dobrodošlice od strane lokalnog agenta. Slijedi vožnja prema Amaya jezeru u mjestu Kandalama, koje se smjestilo u središtu otoka Sri Lanka. U Kandalami se nalaze dvije kulturne baštine uvrštene na UNESCO listu – Danbulla hram smješten u stijenama koji datira iz 1 st. PR i Sigiriya utvrda. Smještaj u hotel. Noćenje

3. DAN, 04.01.2019.: KANDALAM – SIGIRYA – NP MINNERIYA – KANDALAMA

Nakon doručka vožnja prema Sigiryi. Sigiriya što znači „Lavlja stijena“ , je monolitna stijena na kojoj se nalaze ruševine nekadašnje utvrđene palače kralja Kashyapa. Okružena je ostacima raskošne mreže vrtova, rezervoara i drugih građevina, zbog  čega je 1982. godine uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine u Aziji. „ Lavlja utvrda“  se smjestila na stijenama 200 m iznad prašume s očaravajućim pogledom na okolinu.  Na stijeni su bile sagrađene palače od kojih danas postoje još samo temelji, jer su bile građene od drveta. Izgrađeno je više cisterni u kojima se skupljala kišnica. Cisterne su osiguravale dovoljno pitke vode za slučaj duže opsade. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

4. DAN: 05.01.2019.      KANDALAMA – DAMBULLA – MATALE – KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo posjetiti “Zlatni hram” do kojeg vode 364 stepenice, skupinu od 5 pećina starih 800 godina, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Sri Lanki.  Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Nastavak putovanja iz Dambulle prema vrtu začina – Spice Garden, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete imati priliku vidjeti i saznati kako se uzgajaju i prerađuju poznati cejlonski cimet, kakao, vanilija. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Poslijepodnevni razgled grada. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Sri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Obilazak hrama s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Sri Lanci. Večera i noćenje.

5.DAN: 06.01.2019. KANDY – PERADENIYA – PINNAWALA – KANDY

Doručak, te vožnja prema Peradeniya, gdje se nalazi Botanički vrt izgrađenom za odmor kralja Sinhala. Botanički vrt poznat je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja, začinskog i ljekovitog bilja, cvijeća, palmi i ostalog drveća (ima više od 4000 vrsta bilja). Nastavak putovanja prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. U večernjim satima povratak u hotel i večera. Noćenje.

6. DAN, 07.01.2019.: KANDY – NUWAR ELIYA

Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke. Ovo je pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, a zovu je još i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 m.  U nastavku putovanja obilazak tvornice čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nastavak vožnje kroz plantaže čaja prema gradiću Nuwara Eliya –  koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine, čiji se utjecaj osjeća i danas. Smještaj u hotel, te večera i noćenje.

7. DAN, 08.01.2019.: NUWAR ELIYA – NP YALA

Rani doručak. Vožnja prema NP Yala uz usputna zaustavljanja. Nacionalni park Yala poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Sri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih  26 endemskih, te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje riejtkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Park je podijeljen u pet područja, a samo je jedan otvoren za javnost. Nakon obilaska parka smještaj u hotel u blizini NP Yala. Večera i noćenje.

8. DAN 09.01.2019.: YALA – GALLE – WADDUWA

Nakon doručka odjava iz hotela. Na putu prema Wadduwi obilazak grada Galle, povijesno najznačajnijem gradu Sri Lanke, koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara), te nizozemski muzej i crkva svjedoče ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji uvršten na popis zaštićene svjetske baštine. Nastavak vožnje prema ljetovalištu na obalama Indijskog oceana. Smještaj u hotel 5* i noćenje u hotelu na obali oceana.

9. DAN 10.01.2019.: WADDUWA

Doručak u hotelu. Ostatak dana slobodan za vlastite aktivnosti. Uživajte u prekrasnim pješčanim plažama Indijskog ocean! Noćenje.

10 . DAN  11.01.2019.:          WADDUWA

Doručak u hotelu. Ostatak dana slobodan za vlastite aktivnosti. Uživajte u prekrasnim pješčanim plažama Indijskog ocean! Noćenje.

11. DAN 12.01.2019.: WADDUWA – COLOMBO – DOHA – ZAGREB

Doručak u hotelu.Transfer prema zračnoj luci u kasnim popodnevnim satima. Ukrcaj i let prema Dohi. Dolazak u Zagreb u 06:15.

CIJENA PAKET ARANŽAMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* i 5* na osnovi polupansiona
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, hramovi u Polonnaruwi, Dambulla – hram u stijeni, Kandy – budistički hram, sirotište za slonove, večernji kulturni show u Kandy-u uz bubnjeve i tradicionalnu glazbu, Peradeniya Botanički vrt, plantaža čaja, NP Yala)
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja
 • jamčevinu

CIJENA PAKET ARANŽAMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.990 Kn (sklone su promjeni)
 • vizu za Šri Lanku 345 Kn
 • uslugu izdavanja vize, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke, napojnice, dozvole za fotografiranje, osiguranje od otkaza i zdravstveno osiguranje.

 

 

Pošalji upit

Fields marked with an * are required

Pravila o zaštiti Vaših podataka provjerite ovdje.

preloader