Srednje škole u Engleskoj

Trošak upisa530,89

  • Drzava: Velika Britanija

Opis

SREDNJE ŠKOLE U ENGLESKOJ

Engleska, kozmopolitska avangarda, srednjovjekovni duh i najnoviji trendovi – Britanija je uvijek vrijedna posjeta! Britanci, poznati po svom humoru, ponose se svojom tradicijom i vole svoju kraljevsku obitelj. Važni trendovi u smislu glazbe, mode, dizajna i umjetnosti se, naravno, vrte oko glavnog grada – Londona. Oni koji se žele ponašati  “vrlo britanski”, istraživat će stare dvorce u ruralnim područjima, velike nacionalne parkove i mala obalna mjesta.

DRŽAVNE ŠKOLE

Britanski školski sustav uživa izvrsnu reputaciju. Njegovi zaštitni znakovi: visoki standardi kvalitete, praktična nastava i načelo individualne podrške. U usporedbi s našim, obavezno obrazovanje u Engleskoj počinje u dobi od 5 godina. Mnoge britanske škole na posljednjoj godini tzv. srednje škole (secondary education) ne primaju nove učenike. Razlog za to je diploma “Opće uvjerenje o srednjem obrazovanju” (GCSE), vrsta srednjoškolske mature. Općenito, u Engleskoj postoji razlika između državnih škola i privatnih škola. Možete ili pohađati sveobuhvatnu srednju školu (sveobuhvatne škole sa šestim razredom), gimnaziju ili koledž (koledž šestog razreda ili visoki fakultet). Srednje škole imaju snažan akademski fokus, a koledži vas stručno osposobljavaju. Učenici se svrstavaju u razrede prema dobi, i imaju 3 do 5 predmeta.

PRIVATNE ŠKOLE I INTERNATI

Uvjerite se da Engleska ima mnogo više za ponuditi nego samo kraljicu, vrijeme za čaj i nogomet. Engleski internati i privatne škole poznate su širom svijeta kao tražene obrazovne ustanove s dugom tradicijom. Oni koji ovdje prođu svoje obrazovanje ili dio obrazovanja već kao mladi imaju jasnu viziju što žele.
Do jedanaestog razreda postoji vrlo opsežan sastav kolegija, a nakon toga, iz takozvanog 6. oblika, postoje veće mogućnosti izbora. Studenti samostalno odabiru tri do četiri predmeta. Ne samo zbog izvrsnih internata ili privatnih škola, već i zbog mentaliteta Britanaca, polaznici iz inozemstva uvijek su se osjećali dobrodošlima.

SMJEŠTAJ U OBITELJI

Naše obitelji domaćini u Engleskoj su duhovite, ljubazne i srdačne. S vama se postupa kao s pravim članom obitelji i stoga imate ista prava i obveze. Poštujte pravila svoje obitelji, budite otvoreni i od pomoći. Tada ćete se brzo smjestiti – i voljeti “Veliku Britaniju”!


DOB: 13 – 19 godina
(mlađi od 13 na upit)

POČETAK: rujan / siječanj / travanj

TRAJANJE: 3 mjeseca / 6 mjeseci / 10 mjeseci

CIJENA: 5 mjeseci od 10.795 Eur

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Srednje škole u Engleskoj”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)