Australija – kako dobiti posao ili studirati u Australiji?

Australija – Kako dobiti posao ili studirati u Australiji?

Australija je zemlja snova drugi naziv joj je najsretnija zemlja na svijetu, istovremeno je najmanji kontinent i najveći otok na svijetu. Ispunjena je zanimljivom prošlošću, raznim znamenitostima i turističkim atrakcijama te predivnim plažama i posebnim krajolikom u kojem se možete susresti sa jedinstvenim životinjama. Primamljiva je turistička destinacija jednako kao što ima i primamljive uvjete za rad i studiranje.

Australija je država koja zauzima kontinent Australiju, ta država je najveće gospodarstvo svijeta, a zauzima visoko mjesto u mnogim istraživanjima kvalitete života kao što je ljudski razvoj, zdravstvena skrb, očekivani životni vijek, javno obrazovanje, gospodarske slobode i zaštita građanskih sloboda i političkih prava. Život u Australiji se vodi opuštenošću i mirom, pruža nam sigurnu okolinu, ima značajan ekonomski rast, nisku nezaposlenost i visoke plaće, što objašnjava svakom godinom sve veći porast doseljenika.

Australija je vrlo privlačna za studente jer akademska izvrsnost ove zemlje predstavlja jedno od najboljih mjesta na svijetu za studentski život. Cijenjeno visokoobrazovanje, odlične šanse za zaposlenje, velike i kvalitetne istraživačke mogućnosti. U Australiji sistem obrazovanja bazira se na konkretna znanja i rad na projektima, a profesori izlaze u susret i studente potiću na razmišljanje i stalnu interakciju na predavanjima. Cilj je da se studentima omogući da nakon teorijskog djela svoje znanje mogu primjeniti u praksi, što ih čini konkurentnim na tržištu rada. U ovoj zemlji na većini sveučilišta moći ćete birati termin kada želite slušati predavanja, tako da ćete moći uskladiti obaveze na fakultetu sa poslom, ukoliko budete željeli raditi.

Studiranje u Australiji pruža sve uvjete koji su izuzetno primamljivi za svakog studenta, potrebna je studentska viza. Studentska viza se izdaje na period trajanja vašeg studiranja u Australiji zapravo period trajanja studentskog programa plus dva mjeseca ukoliko program traje duže od 10 mjeseci, ukoliko traje manje od deset mjeseci tada dobivate vizu do završetka studija plus mjesec dana. Naša agencija obavlja posredstvo upisa na studij za koji se odlučite, smještaj i dobivanje viza te viza studentima daje mogućnost da u Australiju dođu ranije prije početka studija i taj period koriste da se upoznaju sa gradom, ljudima i načinom života u ovoj zemlji.

Australija - kako dobiti posao ili studirati u Australiji?

Osnovni i master studiji dodjeljuju parcijalne stipendije koje studentima omogućuju da uz niske troškove studiranja i posao za studente, sami otplaćuju školarinu, troškove smještaja i života. Tijekom studija u Australiji studenti stjeću pravo na rad i radno iskustvo što im pruža priliku za lakši pronalazak željenog posla nakon studija.

Australije ulaže velike napore u reguliranje obrazovnog sektora. Osam australskih univerziteta se nalazi na listi od 100 najboljih univerziteta svijeta, a kvalifikacije koje dobijete su svjetski priznate.

Studentima preddiplomskog studija u Australiji omogućen je studentski posao od maksimalno 20 sati/tjedno (tijekom praznika je moguće puno radno vrijeme). Studenti master i diplomskih studija mogu raditi puno radno vrijeme. Studentska satnica iznosi od 90 do 130 kuna. Nakon završetka studija imate mogućnost aplicirati se za Temporary Graduate vizu s kojom možete od dvije do četiri godine provesti na praksi onoga posla za koji ste se obrazovali.

Osnovni uvjeti koji su potrebni za odobrenje studentske vize su:

 • zdravstveno osiguranje
 • financijska sposobnost i dokaz o navedenom
 • položeni IELTS ispit
 • dostaviti dokaz da ste ustrajni u svojoj namjeri dužeg boravka u Australiji
 • potvrda o upisu na određeni studij za koji se student odluči (osnovni, master, doktorski studij , tečaj engleskog jezika, program za stručno usavršavanje, graduate i postgraduate certifikat)

U slobodno vrijeme Australija vam pruža niz znamenitosti i turističkih atrakcija koje možete posjetiti, upoznati povijest i kulturu ove zemlje ili se opustiti u ljepotama prirode koje Australija pruža. Turističke destinacije Australije koje možete posjetiti i ljepote prirode u kojima možete uživati su mnogobrojne a izdvojiti ćemo Sydneysku operu koja je jedna od najvećih simbola Australije, zatim najveći koraljni greben na svijetu, stijenu Uluru koja je ogromno kameno brdo građeno od crvenog pješčenjaka, najpoznatiju plažu svijeta Bondi Beach, Fraserov otok jedan od najneobičnijih otoka na svijetu, Melbourne grad koji oduševljava arhitekturom koje ga okružuju, zatim mnogobrojne aktivnosti u slobodno vrijeme kao što je obilazak klokana, plivanje sa dubinima, surfanje i druge aktivnosti.

Australija ima visoku kvalitetu života, stabilnu ekonomiju i usklađen način života. Plaće u Australiji su među najvišim na svijetu. Australski imigracijski programi vrlo su učinkoviti ali ne samo u pogledu da radite kod poslodavca odnosno da budete zaposlenosti jer pod određenim uvjetima možete otvoriti vlastiti australijski posao. Isto tako postoji i lista najplaćenijih poslova u Australiji od mnogobrojnih možete izdvojiti medicinu, arhitekturu, financije i IT poslove.

Osnovni uvjeti koje je potrebno ispuniti za radnu vizu su:

 • osobne informacije (državljanstvo, ime, prezime, email, zemlja putovnice)
 • priložiti ovjerene dokumente o vašem obrazovanju i radnom iskustvu
 • provjeriti da li se vaše zanimanje nalazi na listi traženih zanimanja u Australiji
 • istražiti industrije u Australiji koju su vam primamljive za rad i za koje imate obrazovanje i iskustvo te potrebno je da ste nominirani za posao i da je ta nominacija odobrena
 • da zadovoljavate sve potrebne vještine i kvalifikacije
 • ispunjavate zahtjeve poznavanja engleskog jezika
 • ukoliko ste već putovali ili radili u stranoj zemlji te imali vizu potrebno je da ispunjavate uvjete koji se primjenjuju ili su se primjenjivali na vašu zadnju vizu

Život i rad u Australiji prikazuje idealan način života. Australske vrijednosti se sastoje od uzajamnog poštovanja, tolerancije među ljudima, poštivanje slobode i pojedinca, pruža jednake mogućnosti za sve ljude bez diskriminacijskog pogleda na svijet. Pruža svakom čovjeku slobodu u govoru i vjeri. Te vrijednosti oblikuju Australiju i njezinu kulturu, zaključno Australija pruža slobodan način života.

Odgovori