Trenutno pregledavate Mitovi o fakultetima u inozemstvu i zašto bi ipak trebao/la studirati “vani”

Mitovi o fakultetima u inozemstvu i zašto bi ipak trebao/la studirati “vani”

 1. Preskup sport!
  Ne, nije! Danska, na primjer, nudi brojne studije na engleskom jeziku i SVI su potpuno BESPLATNI za građane Europske unije. Nizozemska nudi jako povoljne studije izvrsne kvalitete. Studiji u Austriji su u cjenovnom rangu kao i hrvatski.
 2. Teško je odabrati studij!
  Fakultet je velika životna prekretnica i odabir je uvijek težak. Studiji u inozemstvu nude puno veći broj različitih programa, nego hrvatski. Dok se hrvatski fakulteti baziraju na opće programe, npr. IT, na stranim se sveučilištima možeš odlučiti baš za onaj program koji tebe zanima, npr. IT-video-igrice.
 3. Stranu diplomu mi Hrvatska neće priznati!
  Hoće! Sva sveučilišta s kojima ETW surađuje međunarodno su priznata i certificirana. Republika Hrvatska priznat će baš svaku vašu diplomu. S druge strane, veliki broj država neće priznati baš svaku hrvatsku diplomu.
 4. Frendovi su mi ovdje!
  Sigurni smo da će te baš svi prijatelji htjeti posjetiti i naučiti sve o tvojoj novoj državi-domu. S druge strane, upoznat ćeš nove prijatelje iz raznih dijelova svijeta. Takva prijateljstva stvaraju posebne veze!
 5. Previše papirologije!
  Taj mit ćemo teško pobiti. Papirologije je uistinu puno. Ali zato imaš ETW. Savjetovanje, konzultacije, odabir zemlje i obrazovnog programa, pripremni tečajevi i polaganje ispita, profesionalna orijentacija, prikupljanje sve potrebne dokumentacije, poštivanje rokova, organizacija smještaja i aplikacija na studij, sve to radimo za tebe.

  Na tebi je samo da se USUDIŠ!

Odgovori