SAD i Kanada

 

SAD nudi veliki izbor kvalitetnih visokim obrazovnih institucijama sa više od 20 milijuna studenata. Privatni fakulteti i srednje škole plaćaju se, dok su državni fakulteti također odlična i puno povoljnija opcija od privatnih fakulteta. Nakon dvije završene godine moguć je prijelaz na neki od američkih sveučilišta radi nastavka školovanja i stjecanja diplome.

Kanada  je zemlja s najvišim postotkom visokoobrazovanih ljudi na svijetu te izdvajaju jako puno novca za obrazovanje. Kanada je zemlja sa visokim životnim standardom, ali su troškovi školovanja manji nego u drugim zemljama engleskog govornog područja.

Nakon četverogodišnjeg studija u SAD-u student dobiva BA ili BSc. titulu. Bachelor of the Arts (BA) je titula koju nose studenti koji su završili prvenstveno studije društvenih i humanističkih znanosti. Bachelor of Science (BSc/BS) nose najčešće studenti koji su završili znanstvene ili tehničke studije.

Za studij u SAD-u, kao i za studij na engleskom jeziku u većini država na svijetu, potrebno je položiti IELTS ili TOEFL ispit. ETW organizira pripremne tečajeve za polaganje IELTS i TOEFL ispita u Londonu, Dublinu, Edinburghu, Cambridgu ili Oxfordu. Ponudu škola koje nude navedene pripreme možete vidjeti pod rubrikom Individualni tečajevi 16+.

Za upis na američke fakultete potrebno je položiti američku državnu maturu – SAT koji se sastoji od dva dijela: SAT Reasoning (čitanje, pisanje i matematički dio) i SAT Subject tests koji se sastoji od predmeta koje traži fakultet na koji se student prijavljuje.

Što je sve potrbno za prijavu na fakultet u SAD-u?
  • Prevedene i ovjerene srednjoškolske svjedodžbe
  • Položeni SAT ispiti
  • TOEFL ispit položen iznad praga propisanog od strane fakulteta
  • prijavnica
  • motivacijsko pismo na engleskom jeziku
  • preporuka profesora
  • dodatna dokumentacija na zahtjev fakulteta

 

 

 

preloader