Studij u Australiji

Australija – Studij u Australiji

Australija je zemlja klokana, a podaci kažu da je njih trenutno više nego ljudi, statistički je 25 miliona stanovnika naspram 34 miliona klokana. Zemlja klokana, koala i Aboridžina jedna je od glavnih turističkih destinacija.

Australija je država koja zauzima kontinent Australiju, ta država je najveće gospodarstvo na svijetu, a zauzima visoko mjesto u mnogim istraživanjima kvalitete života kao što je ljudski razvoj, zdravstvena skrb, očekivani životni vijek, javno obrazovanje, gospodarske slobode i zaštita građanskih sloboda i političkih prava.

Turističke destinacije Australije koje možete posjetiti i ljepote prirode u kojima možete uživati su mnogobrojne, a izdvojiti ćemo Sydneysku operu koja je jedna od najvećih simbola Australije, zatim najveći koraljni greben na svijetu, stijenu Uluru koja je ogromno kameno brdo građeno od crvenog pješčenjaka.

Na listi atrakcija Australije je i Fraserov otok – jedan od najneobičnijih otoka na svijetu, Melbourne – grad koji oduševljava arhitekturom koja ga okružuje, zatim mnogobrojne aktivnosti u slobodno vrijeme kao što je obilazak klokana, plivanje sa dubinima, surfanje i druge aktivnosti.

Australija je poznata po akademskoj izvrsnosti i predstavlja jedno od najboljih mjesta na svijetu za studentski život. Multikultularnost, cijenjeno visokoobrazovanje, odlične šanse za zaposlenje, velike i kvalitetne istraživačke mogućnosti…

Sve su to razlozi zašto je Australija privlačan odabir svim budućim studentima. Australije ulaže velike napore u reguliranje obrazovnog sektora. Osam australskih univerziteta se nalazi na listi od 100 najboljih univerziteta svijeta, a kvalifikacije koje dobijete su svjetski priznate.

Australija nudi nekoliko oblika studija:

Osnovni studij: na državnim i privatnim sveučilištima; obično traju tri do četiri godine; godišnja školarina iznosi od 10.000 do 20.000 € (plaća se semestralno)

 Master studij: na državnim i privatnim sveučilištima; obično traju od jedne do dvije godine; godišnja školarina iznosi od 11.600 do 22.000 € (plaća se semestralno)

VAT studij (stručni programi): kombinacija praktičnog i teorijskog obrazovanja koji olakšava pronalazak posla i napredak; obično traju od šest mjeseci do dvije godine; godišnja školarina iznosi od 3.500 do 10.000 € (privatna učilišta daju mogućnost kvartalnog, čak i mjesečnog plaćanja)

Graduate diploma (certifikat programi): za sve one koji su završili osnovni (preddiplomski) studij, a ne žele upisati master program; godišnja školarina iznosi od 7.000 do 10.000 € (plaća se semestralno)

Doktorski studij: na državnim i privatnim sveučilištima; obično traju tri godine; godišnja školarina iznosi od 12.000 do 22.000 €/godišnje (plaća se semestralno)

Australija, osim smještaja u studentskim domovima i stanovima, nudi i boravak kod obitelji. Student tako za vrijeme studiranja živi u kući s obitelji koja je prošla sveučilišnu kontrolu, a koja se nalazi blizu fakulteta. Cijena boravka u obitelji iznosi od 65 do 160 €/tjedno, studentskih domova od 50 do 150 €/tjedno, a stanova od 60 do 240 €/tjedno.

Australska Vlada svake godine nudi niz stipendija kojima studentima želi olakšati financijsku situaciju. Među najpoznatijima je  Endeavour stipendija koja se dodjeljuje na temelju znanstvenih i stručnih postignuća, a prijaviti se mogu svi studenti postdiplomskog studija.

Stipendija pokriva troškove avionske karte, zdravstveno osiguranje, putno osiguranje, 1.750 € mjesečno i džeparac od 1.160 do 2.400 €. Student mora imati novaca kako bi pokrio troškove života u Australiji koji iznose 18.600 dolara godišnje.

Studentima preddiplomskog studija u Australiji omogućen je studentski posao od maksimalno 20 sati/tjedno (tijekom praznika je moguće puno radno vrijeme). Studenti master i diplomskih studija mogu raditi puno radno vrijeme. Studentska satnica iznosi od 12 do 18 €. Nakon završetka studija imate mogućnost aplicirati se za Temporary Graduate vizu s kojom možete od dvije do četiri godine provesti na praksi onoga posla za koji ste se obrazovali.

U Australiji sistem obrazovanja bazira se na konkretna znanja i rad na projektima, a profesori izlaze u susret i studente potiču na razmišljanje i stalnu interakciju na predavanjima. Cilj je da se studentima omogući da nakon teorijskog djela svoje znanje mogu primjeniti u praksi, što ih čini konkurentnim na tržištu rada. U ovoj zemlji na većini sveučilišta moći ćete birati termin kada želite slušati predavanja, tako da ćete moći uskladiti obaveze na fakultetu sa poslom, ukoliko budete željeli raditi.

Naša agencija obavlja posredstvo dobivanja vize te viza studentima daje mogućnost da u Australiju dođu ranije prije početka studija i taj period koriste da se upoznaju sa gradom, ljudima i načinom života u ovoj zemlji. U bilo kojem gradu u Australiji da studirate, postoji veliki broj aktivnosti kojima možete prisustvovati, kao što su kulturna događanja isto tako i razne aktivnosti za mlade (satovi surfanja, plivanje sa dupinima, posjet klokanima, hranjenje koala i slično..)

Najbolja sveučilišta: Charles Darwin University, University of Adelaide, Strathfield College, Australian National University, University of Canberra, University of New England, Charles Sturt University, Southern Cross University, University of Newcastle….

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a )

Stipendija: DA (posredovanje ETW-a )

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 20€/h)

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš u Australiju? Upiši pripremni tečaj za ispit engleskog jezika na Učilištu Amor Lingua i studiraj u Australiji bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

Novi Zeland

Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja

Pročitaj više »