Studij u Finskoj

Finska – Studij u Finskoj

Skandinavske zemlje poznate su po svom suvremenom dizajnu, književnosti i umjetnosti. U ovim zemljama zimski sportovi su najpopularniji iako ima puno aktivnosti i događanja i tijekom ljeta, što znači da svaki student koji se odluči da svoje znanje dodatno razvije u ovoj predivnoj zemlji, svoje slobodno vrijeme moći će koristiti na opuštanje u prirodi ili odmor uz jedno od mnogobrojnih jezera i predivnih pogleda.

Zima u ovoj zemlji se u potpunosti može doživjeti kao prava zimska idila uz vožnju u saonicama koje vuče sob ili skupina zimskih pasa haskija, skijanje ili šetnja kroz šume prekrivene snijegom.

Finska se smatra jednom od najsretnijih zemalja, a neki od razloga bi mogao biti njihov slobodan i opušten način života. Finska je zemlja okružena ljepotama prirode koja ih smiruje. Finci dosta vremena provode vani te uživaju u šetnji ili vožnji biciklom. Sport i razna natjecanja u prirodi su njihova svakodnevnica.

Finska je jedna od vodećih zemalja u svijetu po reciklaži otpada, a posebno povjerenje imaju prema policiji koja svakodnevno čuva red i mir u zemlji. Finska nam pruža i druge zanimljivosti i zimsku čaroliju koju moramo posjetiti i u potpunosti doživjeti kao što je selo Djeda Mraza, Laponija, bezbrojna jezera, sobovi te sauna.

Finska pruža obrazovanje u javnim institucijama, kako u školama, tako i na sveučilištima. Za one koji dolaze iz Europske unije obrazovanje je besplatno. Obrazovanje u Finskoj se smatra jednim od najkvalitetnijih na svijetu. Nudi dvije vrste visokoobrazovnih institucija: sveučilišta (sveukupno 14) i UAS, odnosno, veleučilišta (sveukupno 25).

Redovnim studijem u Finskoj moguće završiti diplomske i postdiplomske studije, a osim na engleskom, nastava se na visokoškolskim ustanovama  održava i na finskom i na švedskom jeziku. Da biste slušali nastavu na nekom od ova dva jezika u Finskoj, potrebno je da u potpunosti vladate njima.

Studentu tijekom boravka u Finskoj potrebno je od 750 do 1000 € mjesečno. U Finskoj je većina stipendija namijenjena doktorantima, s obzirom na to da je preddiplomski i diplomski studij besplatan.

Najpoznatija sveučilišta: Metropolia University of Applied Sciences (najpopularniji i najveći),  LUT University, Turku University of Applied Sciences, Häme University of Applied Sciences….

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a 200 €)

Stipendije: na master i doktorskim studijima (posredovanje ETW-a 180 €)

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 20 €/h)

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u skandinavskim zemljama:

Više država

Irska

Studij u Irskoj

Irska – Studij u Irskoj Irska je otočna europska država koja graniči s Velikom Britanijom. Prema ustavnom uređenju Irska je parlamentarna demokracija, a glavni grad

Pročitaj više »
Kina

Studij u Kini

Kina – Studij u Kini Kina je država u istočnoj Aziji, zemlja tradicije i stare civilizacije te jedna od najposjećenijih zemalja svijeta. Kina je nekada

Pročitaj više »

University of Nicosia

Poslovna škola Sveučilišta Nicosia jedno je od glavnih središta poslovnog obrazovanja na Cipru. Naše Sveučilište dijeli se na odsjeke za računovodstvo, financije i ekonomiju, ugostiteljstvo,

Pročitaj više »