Studij u Finskoj

Finska – Studij u Finskoj

Skandinavske zemlje poznate su po svom suvremenom dizajnu, književnosti i umjetnosti. U ovim zemljama zimski sportovi su najpopularniji iako ima puno aktivnosti i događanja i tijekom ljeta, što znači da svaki student koji se odluči da svoje znanje dodatno razvije u ovoj predivnoj zemlji, svoje slobodno vrijeme moći će koristiti na opuštanje u prirodi ili odmor uz jedno od mnogobrojnih jezera i predivnih pogleda.

Zatim zima u ovoj zemlji se u potpunosti može doživjeti kao prava zimska idila uz vožnju u saonicama koje vuče sob ili skupina zimskih psa haskija, skijanje ili šetnja kroz šume prekrivene snijegom.

Finska se smatra jednom od najsretnijih zemalja, a neki od razloga bi mogao biti njihov slobodan i opušten način života. Finska je zemlja okružena ljepotama prirode koja ih smiruje, dosta vremena provode vani te uživaju u šetnji ili vožnji biciklom. Sport i razna natjecanja u prirodi su njihova svakodnevnica.

Finska je jedna od vodećih zemalja u svijetu po reciklaži otpada a posebno povjerenje imaju prema policiji koja svakodnevno čuva red i mir u zemlji. Finska nam pruža i druge zanimljivosti i zimsku čaroliju koju moramo posjetiti i u potpunosti doživjeti kao što je selo Djeda Mraza, Laponija, bezbrojna jezera, sobovi, Finlandia votka te sauna stvari su koje se najčešće vežu uz tu, danas prebogatu skandinavsku zemlju. 

Finska pruža obrazovanje u javnim institucijama, kako u školama, tako i na sveučilištima, za one koji dolaze iz Europske unije je besplatno. Obrazovanje u Finskoj se smatra jednim od najkvalitetnijih na svijetu, nudi dvije vrste visokoobrazovnih institucija: sveučilišta (sveukupno 14) i UAS, odnosno, veleučilišta (sveukupno 25).

Redovni studij u Finskoj je i na engleskom jeziku moguće završiti diplomske i postdiplomske studije, a osim na engleskom, nastava se na  visokoškolskim ustanovama  održava  i na finskom i na švedskom jeziku, ali da biste slušali nastavu na nekom od ova dva jezika u Finskoj,  potrebno je da u potpunosti vladate njima.

Studentu tijekom boravka u Finskoj potrebno je od 5500 do 7000 kuna mjesečno. U Finskoj je većina stipendija namijenjena doktorantima, s obzirom na to da je preddiplomski i diplomski studij besplatan.

Finska
Finska – Studij u Finskoj

Najpoznatija sveučilišta: Metropolia University of Applied Sciences (najpopularniji i najveći),  LUT University, Turku University of Applied Sciences, Häme University of Applied Sciences….

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a 1500 kn)

Stipendije: na master i doktorskim studijima (posredovanje ETW-a 1300 kn)

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 150 kn/h)

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u skandinavskim zemljama:

Više država

CATS

CATS škola osnovana je 1952. godine, i postala je jedna od inovativnijih i uspješnijih nezavisnih škola u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Filozofija škole je jednostavna: kombinacija

Pročitaj više »

Bellevue College

Bellevue College nalazi se unutar gradskih granica Bellevuea, Washingtona, duž koridora Interstate 90. Glavni kampus smješten je na 100 šumovitih hektara u blizini Cascade Range

Pročitaj više »