Studij u Kanadi

Kanada – Studij u Kanadi

Kanada je država u Sjevernoj Americi i druga najveća država svijeta, poslije Rusije. Zauzima veliki dio Sjeverne Amerike i sa južne strane graniči sa SAD-om. Glavni grad Kanade je Ottawa. Kanada je bogata prirodnim ljepotama i jedna od vodećih država svijeta po standardu življenja. Kultura stanovanja, oblačenja i prehrane je identična onoj u Sjedinjenim Državama. Zbog zajedničkog jezika (engleski jezik) Kanada je danas preplavljena američkim kulturnim utjecajima na području filma, muzike, scenske umjetnosti i pisane riječi.

Mnoge poznate ličnosti koje djeluju širom svijeta kao npr. Celine Dion – poznata pjevačica, Brian Adams – rock muzičar, John Carrey i Michael Fox glumci, itd. Vodeći sport u Kanadi je hokej. Najveći broj igrača u najjačoj profesionalnoj hokejaškoj ligi na svijetu NHL-u dolazi upravo iz ove zemlje.

Kanada je investicija u vašu budućnost!!

Kanada je zemlja s visokim životnim standardom, ali su troškovi školovanja manji nego u drugim zemljama engleskog govornog područja. Studiranje u Kanadi podrazumijeva vrhunsko obrazovanje. Četiri kanadska univerziteta su rangirana među 100 najboljih univerziteta u svijetu, a Kanada je jedna od najpoželjnijih destinacija za studiranje.                       

Uz studentsku vizu, u Kanadi možete raditi tijekom studija, a nakon završenog studija postoji i mogućnost prijaviti se za Post-Graduation Work vizu koja vam omogućuje određeno vrijeme živjeti i raditi u Kanadi. Za upis na američke fakultete a i jedan dio fakulteta u Kanadi potrebno je položiti američku državnu maturu – SAT – koja se sastoji od dva dijela: SAT Reasoning (čitanje, pisanje i matematički dio) i SAT Subject tests koji se sastoji od predmeta koje traži fakultet na koji se student prijavljuje.

Možete birati između smještaja u obitelji, studentskom domu ili stanu. Iako svaka od ovih opcija ima svoje prednosti, boravak u obitelji ima dodatnu prednost uranjanja u američku/kanadsku kulturu.

Kanadska i američka sveučilišta nude brojne stipendije međunarodnim studentima. Neke su namijenjene samo studentima diplomskih i doktorskih studija, neke su za sportaše, neke za odlične studente, a neke za one kojima je potrebna dodatna financijska pomoć.

Studiranjem u Kanadi kroz pristup vrhunskom obrazovanju i uzbudljivim međukulturalnim iskustvima investirate u svoju budućnost. Uz investiranje u vlastitu budućnost, studiranjem u jednoj od najljepših država svijeta biti ćete okruženi čistim zrakom i mirnim i sigurnim okruženjem te brojnim znamenitostima i prirodnim ljepotama ove države.

Moći ćete se opustiti u prirodi Kanade i vidjeti nešto novo kao što je Nacionalni park Banff, posjetiti grad Toronto i njegov poznati CN tower te grad Montreal za kojeg se kaže da je europski kanadski grad, a oduševljava svojim starim dijelom grada koji je okružen starim povijesnim zgradama te pozdravlja posjetitelje s velikim shoppingom i finim jelima.

Prirodne ljepote Kanade uputiti će vas na slapove Niagare koje jedinstveno pokazuje silu prirode ili se možete opustiti u vožnju kanuom na nekom od kanadskih jezera. Ako ćete više biti raspoloženi isključivo za odmor u prirodi bez hodanja i razgledavanja onda je za to savršeno jezero Moraine koje oduševljava svojom bojom vode. Kanada ima još mnogobrojnih predivnih mjesta za razgledavanje, opuštanje u prirodi i odmor.

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u Kanadi?

– prevedene i ovjerene srednjoškolske svjedodžbe

 -položeni SAT ispit (SAT Reasoning ispituje matematičke i jezičke sposobnosti, a SAT Subject ispituje znanje iz jednog predmeta po odabiru kandidata) za upis na preddiplomski studij (neki fakulteti traže dodatne ispite ACT, GMAT i dr.); u Kanadi samo određeni fakulteti traže SAT

– TOEFL ili IELTS ispit položen iznad praga koji je propisao fakultet (najčešće iznad 6.5 sveukupno, odnosno ne manje od 6 u pojedinim dijelovima ispita)

 – prijavnica

 – studentska viza

 – motivacijsko pismo na engleskom jeziku

 – preporuka profesora (često dvije)

– dodatna dokumentacija na zahtjev fakulteta

 – za upis na diplomski studij u SAD-u položen GRE ispit (verbalni i matematički dio te pisanje analitičkog eseja) te specifičnog (znanje iz određenog predmeta, ovisno o studiju koji se upisuje) dijela

 – za upis na MBA programe u SAD-u položen GMAT ispit – sve dodatne aktivno

Najpoznatija sveučilišta: Athabasca University, Concordia University of Alberta, MacEwan University, Mount Royal University, The King’s University, The University of Lethbridge, University of Alberta, University of Calgary…

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a 200 €)

Stipendije: DA (posredovanje ETW-a 180 €)

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 20 €/h)

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš u Kanadu? Upiši pripremni tečaj za ispit engleskog jezika na Učilištu Amor Lingua i studiraj u Kanadi bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

Novi Zeland

Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja

Pročitaj više »

Oxford Spires

Oxford Spires – smještaj je organiziran u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama u rezidenciji s vlastitom kupaonicom na osnovi punog pansiona. Rezidencija je smještena u sklopu

Pročitaj više »