Studij u Švedskoj

Švedska – Studij u Švedskoj

Najpoznatija sveučilišta: Stockholm University, Karolinska Institutet, Malmo University, Swedish Defence University, Dalarna University…

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a )

Stipendije: na master i doktorskim studijima (posredovanje ETW-a )

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 150 kn/h)

Skandinavske zemlje temelje se na visokim vrijednostima i odličnom standardu života. Također, postale su sinonim za vrhunsko obrazovanje. Švedska nudi dvije vrste visokoobrazovnih institucija: sveučilišta i sveučilišne koledže te postoji 17 700 kvalitetnih obrazovnih programa. Švedska je zemlja višeg životnog standarda, a to znači i da su studentski životni troškovi nešto viši.

Tako je studentu tijekom boravka u Švedskoj u prosjeku potrebno oko 6500 kuna/mjesečno, a švedski institut i mnogobrojni fakulteti nude brojne stipendije, najveći broj za doktorske studije. Hrvatskim studentima u Švedskoj i Finskoj je dozvoljen studentski posao. U obje države će vam za posao biti dovoljno znanje engleskog jezika, međutim, znanje švedskog otvorit će vam puno više vrata.

Skandinavske zemlje poznate su po svom suvremenom dizajnu, književnosti i umjetnosti. U ovim zemljama zimski sportovi su najpopularniji iako ima puno aktivnosti i događanja i tijekom ljeta.

Švedska je zemlja u kojoj možete uživati u zdravom načinu života na otvorenom i u kulturi moderne hrane. Ako visokom obrazovanju dodamo još mogućnost studija na engleskom jeziku te besplatan studij za sve građane Europske Unije, jasno je zašto su Danska, Švedska i Finska postale najbolje destinacije zvane centar obrazovanja.

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u skandinavskim zemljama?

 – rezultati državne mature s prijevodom na engleski jezik

 – svjedodžbe s prijevodom na engleski jeziku

 – motivacijsko pismo na engleskom jeziku

 – akademske preporuke (profesor)

 – položen IELTS s rezultatom minimalno 6.0 do 7.0 bodova (ovisno o sveučilištu)

 – izborni predmeti – ovisno o odabiru studija

– mogući prijemni ispit za određeni studij

 – dodatni certifikati, potvrde i diplome

 – kopija putovnice

 – portfolio za fakultete arhitekture i umjetnosti

– master – diploma preddiplomskog studija

 – intervju s predstavnicima fakulteta

Švedska
Švedska – Studij u Švedskoj
https://www.pexels.com/photo/ducks-on-body-water-3779783/

Osim što nam ova zemlja pruža kvalitetno obrazovanje, u slobodno vrijeme daje nam mogućnost opuštanja i odmora u ljepotama prirode ove zemlje te raznim kulturno obrazovnim mjestima koja prikazuju duboku povijest Švedske.

Među posebnim destinacijama za posjetiti ili možda baš na tim odredištima studirati i stanovati može se izdvojiti Stockholm jedan od najslikovitijih i najzanimljivijih gradova u Europi, zatim glavni grad zapadne Švedske Göteborg koji se prikazuje kao vrlo šarmantan grad ispunjen kamenim ulicama koje su savršene za šetnju, odmor u raznim parkovima ili degustacija njihove lokalne kave.

U ovim gradovima možete istražiti i naučiti mnogo o samoj povijesti, možemo istaknuti još i Visby koji datira još iz srednjeg vijeka, Visby je luka i nekoć je bio mjesto velike trgovačke važnosti što je dovelo do zaštitnog zida koji se gradio kako bi zaštitio grad od pljačkaša te možemo preporučiti i umjetno i kulturno središte Švedske a to je grad Malmö.

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš u Švedsku? Upiši pripremni tečaj za IELTS ispit na Učilištu Amor Lingua i studiraj u Švedskoj bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

David Game College

1.606 / 5.000 Rezultati prijevoda Vjerujemo da nema boljeg mjesta za naše studente da uče, druže se i budu inspirirani. Na David Game Collegeu neprestano razvijamo naše

Pročitaj više »

Oxford Spires

Oxford Spires – smještaj je organiziran u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama u rezidenciji s vlastitom kupaonicom na osnovi punog pansiona. Rezidencija je smještena u sklopu

Pročitaj više »