Studij u Švedskoj

Švedska – Studij u Švedskoj

Švedska, službeno Kraljevina Švedska, država je na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je zemlja u kojoj možete uživati u zdravom načinu života na otvorenom i u kulturi moderne hrane. U ovoj zemlji zimski sportovi su najpopularniji, iako ima puno aktivnosti i događanja i tijekom ljeta.

Osim što nam ova zemlja pruža kvalitetno obrazovanje, u slobodno vrijeme daje nam mogućnost opuštanja i odmora u ljepotama prirode te raznim kulturno-obrazovnim mjestima koja prikazuju duboku povijest Švedske. Među posebnim destinacijama za posjetiti može se izdvojiti Stockholm – jedan od najslikovitijih i najzanimljivijih gradova u Europi. Tu je i glavni grad zapadne Švedske, Göteborg koji se prikazuje kao vrlo šarmantan grad ispunjen kamenim ulicama koje su savršene za šetnju ili odmor u raznim parkovima.

Ako visokom obrazovanju dodamo još mogućnost studija na engleskom jeziku te besplatan studij za sve građane Europske Unije, jasno je zašto su Danska, Švedska i Finska postale najbolje destinacije zvane centar obrazovanja. Skandinavske zemlje poznate su po svom suvremenom dizajnu, književnosti i umjetnosti.

Skandinavske zemlje temelje se na visokim vrijednostima i odličnom standardu života. Također, postale su sinonim za vrhunsko obrazovanje. Švedska nudi dvije vrste visokoobrazovnih institucija: sveučilišta i sveučilišne koledže te postoji 17.700 kvalitetnih obrazovnih programa. Švedska je zemlja višeg životnog standarda, a to znači i da su studentski životni troškovi nešto viši.

Tako je studentu tijekom boravka u Švedskoj u prosjeku potrebno oko 900 €/mjesečno, a Švedski Institut i mnogobrojni fakulteti nude brojne stipendije, najveći broj za doktorske studije. Hrvatskim studentima u Švedskoj je dozvoljen studentski posao. Za posao će Vam biti dovoljno znanje engleskog jezika, međutim, znanje švedskog otvorit će vam puno više vrata.

Najpoznatija sveučilišta: Stockholm University, Karolinska Institutet, Malmo University, Swedish Defence University, Dalarna University…

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a)

Stipendije: na master i doktorskim studijima (posredovanje ETW-a)

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 20 €/h)

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u skandinavskim zemljama?

 – rezultati državne mature s prijevodom na engleski jezik

 – svjedodžbe s prijevodom na engleski jeziku

 – motivacijsko pismo na engleskom jeziku

 – akademske preporuke (profesor)

 – položen IELTS s rezultatom minimalno 6.0 do 7.0 bodova (ovisno o sveučilištu)

 – izborni predmeti – ovisno o odabiru studija

– mogući prijemni ispit za određeni studij

 – dodatni certifikati, potvrde i diplome

 – kopija putovnice

 – portfolio za fakultete arhitekture i umjetnosti

– master – diploma preddiplomskog studija

 – intervju s predstavnicima fakulteta

Studij u Švedskoj
Švedska – Studij u Švedskoj

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš u Švedsku? Upiši pripremni tečaj za IELTS ispit na Učilištu Amor Lingua i studiraj u Švedskoj bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

Novi Zeland

Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja

Pročitaj više »
SAD

Studij u SAD-u

SAD – Studij u SAD-u SAD, Sjedinjene Američke Države savezna je republika u središnjoj Sjevernoj Americi, koja se prostire od Atlantika na istoku do Tihog

Pročitaj više »