Studij u Velikoj Britaniji

Velika Britanija – Studij u Velikoj Britaniji

Velika Britanija je zemljopisni naziv za područje koje obuhvaća Englesku, Wales i Škotsku. Velika Britanija je s godinama postala vrlo privlačna destinacija za turiste koji je dolaze posjetiti a posebno za mlade i studente koji dolaze proširiti svoje znanje te se kroz studiranje zaljubljuju u ovu zemlju i ostaju u njoj raditi i živjeti.

Glavni grad London središte je kulture, umjetnosti i glazbe. Prikazuje nam povijest ove zemlje u punom sjaju i njezinu potpunu različitost od drugih zemalja, te karakteristike i običaji koji je čine posebnom, kao što je kraljevska obitelj koju imaju i druge zemlje ali ovdje je posebno naglašena i prikazana, zatim crni taksi posebnog izgleda i crvene govornice te pubovi i tradicionalni popodnevni čaj.

London Eye, razni predivno uređeni parkovi u ljepoti prirode, Londonski most, Buckinghamska palača, Big Ben, Westminsterska palača, Tower Bridge i druge razne znamenitosti unutar Londona i širem Velike Britanije koje posebno očaravaju današnju mladež.

Zatim druga strana Velike Britanije pruža posebno dugačku i predivnu obalu čija dužina iznosi više od 30 tisuća kilometara, mnogobrojni dvorci kojih na otoku ima više od 2000 te razni parkovi u kojima se možete opustiti, učiti, čitati, voziti pedaline i slične aktivnosti. Poznati parkovi za posjetiti su Hyde Park, Greenwich Park, St’ James Park i drugi…

Zatim mnoge povijesno poznate osobe kao što je William Shakespear čiji kip možete pronaći u Londonu, mali čarobnjak koji je živio u čarobnom svijetu zvan Harry Potter, najpoznatiji tajni agent Bond, James Bond i mnogi drugi..

Najpoznatija sveučilišta u Velikoj Britaniji: Northumbria University, University of Roehampton, Ulster University, Solent University, Coventry University, University of East London, Middlesex University, Oxford Brooks University, Cambridge School of Visual and Performing of Arts London Metropolitan University

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a )

Stipendije: DA (posredovanje ETW-a )

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 150 kn/h)

S reputacijom akademske izvrsnosti, u kombinaciji s bogatim
kulturnim naslijeđem i raznovrsnošću, zanimljivim gradovima
i prelijepom prirodom, Velika Britanija je savršena destinacija
za studiranje na engleskom jeziku.

Sveučilišta u Velikoj Britaniji, koji su na samom vrhu svjetskih listi, imaju reputaciju razvijanja vještina kod studenata koje poslodavci traže. Samo prisustvo na predavanju nije dovoljno, potrebno je aktivno se uključiti kroz seminare, diskusije i praktične projekte. Ovaj sistem rada će vam pomoći da
razvijete kritičko razmišljanje, kreativnost i samopouzdanje. Pored koristi
akademske tradicije nekih od najpoznatijih svjetskih sveučilišta, imat ćete
pristup najmodernijim postrojenjima zahvaljujući reputaciji Velike Britanije kao mjesta svjetski naprednih istraživanja.

Studiranje u Velikoj Britaniji će Vam pomoći da unaprijedite svoje poznavanje engleskog jezika kao i samopouzdanje pri govoru stranog jezika, što je jako cijenjeno kod poslodavaca širom svijeta.

Velika Britanija ima jedan od najstarijih obrazovnih sustava na
svijetu te kombinaciju različitih studijskih programa. Najtraženiji i najpoznatiji odabir su Oxford i Cambridge, vodeća sveučilišta u Europi i među prvih pet sveučilišta na svijetu, ali oni nikako nisu jedini ugledni i visokocijenjeni fakulteti u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija
Velika Britanija – Studij u Velikoj Britaniji

Studiranje u Velikoj Britaniji sa smanjenim školarinama i mogućnošću dobivanja studentskog zajma, postali su realnost. Britanska sveučilišta nude razne vrste financiranja
kao što su stipendije (scholarship), potpore (bursary), nagrade (award) i zajmovi (loan);

  • Stipendija je bespovratni novčani iznos koji se uplaćuje na bankovni račun studenta (može biti kroz nekoliko rata kroz godinu)
  • Potpora se može dobiti na temelju socijalnog statusa i bespovratna je
  • Nagrade najčešće znače smanjenje školarine za jednu akademsku godinu
  • Zajmovi su povratna sredstva koja se dobiju na temelju određenih uvjeta (npr. državljanstva članice EU i prebivališta u EU, dobi mlađe od 27 godina za preddiplomske studije i 60 godina za diplomske studije te vrste studija)

Preddiplomski studiji traje tri godine, ali postoji i mogućnost tzv. sandwich godine. Za vrijeme sandwich godine se realizira praksa i iskustvo u određenoj materiji studija. Prijave za preddiplomske studije odvijaju se putem sustava, a rok za slanje prijave je 15. siječnja na četvrtoj godini srednje škole. Prijava je moguća i nakon 15. siječnja, no tada je manja
vjerojatnost za upise. Diplomski studij traje 12 mjeseci. Prijave traju čitave godine, no idealno vrijeme za poslati prijavu je kroz veljaču-ožujak zadnje godine preddiplomskog studija.


EU studenti u Velikoj Britaniji mogu raditi uz studij i to do 20 sati tjedno. Minimalna britanska studentska satnica iznosi oko 50 kn. Britanska sveučilišta pobrinula su se studentima omogućiti i što bolje uvjete smještaja, tako da većina sveučilišta nudi svojim studentima smještaj unutar sveučilišnog kampusa. Brojna sveučilišta čak se i obvezuju osigurati smještaj na kampusu studentima prve godine ako se prijave na vrijeme.

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet u Velikoj
Britaniji:

Više država

University of Nicosia

Poslovna škola Sveučilišta Nicosia jedno je od glavnih središta poslovnog obrazovanja na Cipru. Naše Sveučilište dijeli se na odsjeke za računovodstvo, financije i ekonomiju, ugostiteljstvo,

Pročitaj više »
Novi Zeland

Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja

Pročitaj više »