Japan 27.9.-5.10.2024.

3.600,00

Japan je otočna zemlja u istočnoj Aziji poznata po svojoj bogatoj kulturi, tradiciji i tehnološkim inovacijama. Od šarene kozmopolitske metropole Tokija do tradicionalnih hramova u Kjotu, Japan nudi raznolikost doživljaja. Sushi, origami, manga i anime samo su neki od kulturnih doprinosa koji su osvojili svjetsku publiku. Japanska kuhinja također je izuzetno popularna zbog svoje raznolikosti i izvrsnosti. Zemlja je poznata i po svojoj efikasnoj željezničkoj mreži, visokotehnološkoj industriji i ljubaznim stanovnicima.

 • Drzava: japan
 • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Japan, 27.9.-5.10.2024.

Vodimo vas u Japan – fascinantna destinacija s bogatom kulturnom baštinom i modernim inovacijama!

Bez obzira jeste li zaljubljenik u urbanu avanturu, tradicionalnu kulturu ili prorodne ljepote, putovanje u Japan nudi nezaboravno iskustvo koje će obogatiti vašu dušu i um!

Putovanje vlakom kroz zemlju omogućuje uživanje u prekrasnim krajolicima, poput planinskih pejzaža i obale s pogledom na more. Uživajte u jedinstvenoj kulturi čaja – tradicionalna japanska ceremonija pripreme i posluživanja zelenog čaja. Doživite prekrasne prizore Sakure – cvjetanje drveća trešnje koji je najveći simbol proljeća u Japanu!

TERMIN: 27.9. – 5.10.2024.

Japan 27.9.-5.10.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan, 27.9.,  Zagreb – Tokyo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let na liniji Turkish Airlines prema Istanbulu. Noćni let do Tokyja. Obroci tijekom leta.

2. dan, 28.9., Tokyo

Doček i asistencija u zračnoj luci Tokyo. Predviđeno slijetanje u 8:30 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Uživajte u panoramskom razgledu. Smještaj i slobodno vrijeme za odmor i osobne programe. Noćenje.

3.dan, 29.9., Tokyo

Na samom početku dana slijedi doručak. Zatim krećemo do Ginza shopping ulice – poznata po luksuznim trgovinama, restoranima i kafićima. Ovdje možete pronaći dizajnerske brandove, ali i tradicionalne japanske robne kuće. Ručak u jednom od restorana. Potom slijedi posjeta Sensoji hramu u Asakusi – jedan od najvažnijih i najposjećenijih budističkih hramova u Tokyju. Ovaj posjet pruža ne samo duhovno iskustvo već i kulturno putovanje kroz japansku povijest i tradiciju. Odlazak u Tokyo Skytree Soramachi – trgovački kompleks koji se nalazi pokraj najviše strukture u Japanu (Tokyo Skytree). Veliki izbor trgovina, kulinarska ponuda, planetarij za vrhunski doživljaj svemira i zvijezda… Popet ćemo se i na Tokyo Skytree gdje ćemo uživati u spektakularnom pogledu na Tokyo i okolicu. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan, 30.9., Tokyo – Kyoto

Doručak. Check-out iz hotela. Posjet vrtovima carske palače – mirna oaza usred grada. Popularno mjesto kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo. Uživanje u prirodi i povijesnim ruševinama. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja brodom na jezero Ashi (Hakone Ashinoko) gdje se pruža spektakularan pogled na planinu Fuji. Tu ćemo posjetiti i Hakone hram iz 8. stoljeća koji je posvećen bogu mora i putovanja. Ručak. Odlazak na Owakudani žičaru odakle  ćemo vidjeti vulkane i planine. Odlazak na željeznički kolodvor. Vožnja vlakom u Kyoto. Transfer do hotela. Check-in. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan, 1.10., Kyoto

Nakon doručka odlazimo do Arashiyama šume bambusa gdje ćemo prošetati kroz visoke bambusove stabljike. Zatim posjet Tenryuji hramu – jedan od najvažnijih budističkih hramova u regiji i pod zaštitom UNESCO-a. Prošetat ćemo i po Togetsukyo mostu – drveni most koji se proteže preko rijeke Katsura. Slobodno vrijeme. Ručak. Posjet Kiyomizu hramu koji je poznat po svojoj drvenoj pozornici koja strši iz glavne dvorane, pružajući pogled na prekrasna drveća trešnje i javora. Šetnja povijesnim ulicama Ninenzaka i Sannenzaka. Obilazak Heian-jingu hrama koji je prekrasan arhitektonski dizajn okružen prostranim vrtovima. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

Japan 27.9.-5.10.2024.

6.dan, 2.10., odlazak u Hiroshimu

Nakon doručka slijedi check-out iz hotela. Odlazak na željeznički kolodvor. Vožnja vlakom do Hiroshime. Ručak. Odlazak u do otoka Miyajima gdje ćemo posjetiti Itsukushima svetište, prepoznatljivo po svojim crvenim vratima te čuvenu petokatnu pagodu – predstavljaju različite aspekte budizma i 5 elemenata budističke kozmologije – zemlja, voda, zrak, vatra i eter. Transfer do Hiroshime. Večera. Check-in u hotel. Noćenje.

7. dan, 3.10., Hiroshima i Osaka

Nakon doručka slijedi obilazak Hiroshima Peace Memoriala (UNESCO-va svjetska baština) – spomenik poginulima u napadu nuklearnom bombom u kolovozu 1945. godine. Simbol je mira i ukidanja nuklearnog oružja.  Ručak. Vožnja vlakom do Osake. Obilazak dvorca u Osaki – impozantna povijesna tvrđava izvorno izgrađena u 16. stoljeću. Povratak u hotel. Večera. Hotel. Noćenje.

8. dan, 4.10., Osaka – Nara – Osaka

Doručak. Odlazak u Nara Park koji je poznat po svojoj divljoj populaciji jelena koji slobodno šetaju parkom i druže se s posjetiteljima. Park također sadrži nekoliko hramova i svetišta, uključujući Todai-ji, poznat po velikom brončanom kipu Bude. Transfer do Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9. dan, 5.10., Osaka – Zagreb

Doručak. Check-out iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Zagreb.

10. dan, 6.10., Zagreb

Slijetanje u zračnu luku u Zagrebu. Završetak usluge.

Japan 27.9.-5.10.2024.

 

Cijena: 3.600 € 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)
 • smještaj
 • prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka
 • usluga noćenje/doručak
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • voditelja putovanja iz Zagreba i lokalnog vodiča
 • pripremu i organizaciju putovanja

Ginza Grand hotel https://www.ginzagrand.com/english/room/

Japan 27.9.-5.10.2024.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnoj luci 450 € (pristojbe su podložne promjenama)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.000 €
 • obroci 200 €
 • napojnice lokalnom vodiču  3-5$ po osobi po danu)
 • napojnice vodiču za izlete (10-20$ po osobi po danu)

 

Minimum prijavljenih: 10 osoba

 

Više informacija o putovanju u Japan:

https://www.japan.go.jp/japan/visit/index.html

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Japan 27.9.-5.10.2024.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)