Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja manjih otoka. Na maorskom jeziku ime Novog Zelanda je Aotearoa, što u slobodnom prijevodu znači “zemlja dugog bijelog oblaka”. Novi Zeland je zadnje naseljeno kopno na Zemlji. Stanovnike Novog Zelanda nazivaju Kiwi po istoimenoj ptici koja je nacionalni simbol ove države.

Novi Zeland se smatra otočnom državom na kraju svijeta čime je vrlo zanimljiva destinacija za osobe koje žele vidjeti i upoznati znamenitosti, način života, kulturu, povijest, jezik, tradiciju i običaje svih granica svijeta, pa time i države na samom kraju svijeta.

Novi Zeland
Novi Zeland – Studij na Novom Zelandu

Novi Zeland je po određenom istraživanju prikazan kao najbolje mjesto na svijetu prema više pokazatelja raspoređenih u tri grupe; osnovne ljudske potrebe, blagostanje i mogućnosti. Kiwiji, stanovnici Novog Zelanda sjajni su domaćini i rado će pomoći svakom novom stanovniku koji pokaže želju i volju za rad i napredak.

Novi Zeland je najveći svjetski proizvođač i izvoznik kivija, ali ime Kiwi ne dolazi od voća već zbog istoimene ptice koja je uz paprat simbol ove zemlje. Kiwi je zaštićena vrsta koja izumire i aktivna je isključivo noći.

Na Novom Zelandu osim što imamo priliku studirati okruženi ljepotama prirode, u slobodno vrijeme možemo istraživati čarolije ove otočne države i mnoge zanimljivosti koje se kriju u njoj. Njegove otoke krase pješčane plaže, zadivljujuće planine, vulkani, gejziri, bajkovita jezera i netaknute šume.

U svoje slobodno vrijeme na Novom Zelandu možete se opustiti u miru i ljepoti prirode s pogledom u beskrajan ocean ili možete istraživati povijest ove države koja je vrlo zanimljiva i time još više naučiti o stanovnicama te zemlje i načinu života na ovom području. Neke od atraktivnih destinacija za posjetiti i istražiti je vrh Milfourd Sound okružen slapovima, zatim nacionalni park Abel Tasman te posjet najvećem gradu Novog Zelanda Aucklandu, odlazak u razgled stare gradske četvrti te uspon na Mount Eden, vulkan iznad grada.

Novi Zeland je zemlja čije je stanovništvo poznato po prihvaćanju različitosti i izraženoj gostoljubivosti. Kvaliteta obrazovanja i života je na vrlo visokoj razini. Na Novom Zelandu možete birati studij na osam sveučilišta, 18 tehničkih i politehničkih instituta i koledža, tri Wänanga visokoškolskih ustanova i oko 600 privatnih koledža.

Visina godišnje školarine za međunarodne studente ovisi o studijskom programu, ustanovi i samoj dužini trajanja studija. Cijene se kreću u sličnim rasponima kao gore navedene školarine za studiranje u Australiji. Kao i u Australiji, na Novom Zelandu je na raspolaganju veliki broj stipendija za pokrivanje troškova školovanja. Preko studentske vize stranim studentima preddiplomskog studija omogućen je rad do 20 sati tjedno, a preko ljetnih praznika moguće je i puno radno vrijeme. Studenti diplomskih i doktorskih studija mogu raditi puno radno vrijeme.

Nakon završetka studija postoji niz mogućnosti kod zapošljavanja, a Novi Zeland omogućuje prijavu za dvije vrste viza, u trajanju od 12 mjeseci do tri godine. Post-Study Work viza može vam omogućiti i trajni ostanak na Novom Zelandu.

Najbolja sveučilišta na Novom Zelandu: The University of Auckland, University of Otago, University of Canterbury, Victoria University of Wellington, University of Waikato, University of Massey, Lincoln University, Technological University of Auckland…

Sveučilišni smještaj: DA (posredovanje ETW-a )

Stipendija: DA (posredovanje ETW-a )

Studentski posao: DA

Studij na engleskom jeziku: DA (polaganje IELTS-a ili PTE-a, pripremni tečaj akademskog engleskog na Učilištu Amor Lingua – 20 €/h)

Što je sve potrebno za prijavu na fakultet na Novom Zelandu?

 – rezultati državne mature prevedene na engleski jezik

– svjedodžbe srednje škole prevedene na engleski jezik

– za diplomski studij – svjedodžbe preddiplomskog studija

 – motivacijsko pismo

 – životopis

 – preporuke profesora

– položen međunarodno priznat ispit kao dokaz o stupnju znanja jezika (IELTS, TOEFL, PTE)

Želiš li naučiti engleski prije nego što ideš na Novi Zeland? Upiši pripremni tečaj za ispit engleskog jezika na Učilištu Amor Lingua i studiraj na Novom Zelandu bez muke. Više informacija – OVDJE

Više država

Kanada

Studij u Kanadi

Kanada – Studij u Kanadi Kanada je država u Sjevernoj Americi i druga najveća država svijeta, poslije Rusije. Zauzima veliki dio Sjeverne Amerike i sa južne strane graniči sa SAD-om. Glavni

Pročitaj više »