Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote

20.700,00kn

  • Drzava: Aljaska
  • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote

Putovanje Aljaska

John Muir je rekao da je zaljubljenicima divljine Aljaska najdivnija zemlja na svijetu.

Vodimo vas u oazu netaknute prirode!  Aljaska je jedna od onih zemalja koje treba posjetiti barem jednom u životu!

Odvažite se i otputujte u jedinu državu na svijetu čije ime možemo napisati koristeći slova iz samo jednog reda tipkovnice! Oduvijek vas je zanimalo od kuda dolazi riječ Aljaska? Od eskimske riječi alašak što znači veliko kopno. Prekrasna planinska zemlja, najveća i najrjeđe naseljena savezna država SAD-a, u kojoj žive Eskimi, Indijanci, Aleuti. Dom je preko 100 vulkana, od kojih su neki aktivni već 2 milijuna godina. Oko 70% područja ima stalno zamrznuto tlo. Za gospodarstvo veliki značaj imaju ležišta nafte i prirodnoga plina, bogata je hidroenergijom. Od 20 najviših vrhova Sjeverne Amerike, čak 17 ih se nalazi na Aljasci. Aljaska ima i više od 3000 rijeka i 3 milijuna jezera. Državnu zastavu dizajnirao je 13-godišnji dječak.

TERMIN: 20. 08.-28.08.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan, 20. kolovoz 2020. Zagreb 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nastavak leta do Anchoragea.

2.dan, 21. kolovoz 2020. Anchorage 

Dobrodošli na Aljasku! Po dolasku slijedi transfer iz međunarodne zračne luke i najvećeg grada Aljaske-Anchoragea. Okružen planinama i morem, spoj uzbudljive divljine i urbanog grada. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan, 22. kolovoz 2020. – Anchorage-Valdez

Na samom početku dana, nakon doručka, posjetit ćemo muzej u Anchorageu prije nego što nas put odvede do Valdeza. Muzej u Anchorageu i njegovi eksponati čuvaju povijest, umjetnost i kulturu Aljaske. Nakon posjeta muzeju, nastavljamo istraživanje do mjesta Glennallen. Uživat ćete u prekrasnim krajolicima prolazeći pored pitoreskne doline Matanuska-Susitna, koja se smatra jednom od najvažnijih poljoprivrednih područja Aljaske. Putem ćete se zaustaviti i pogledati gigantski glečer koji svojim čarobnim obrisima blješti kao brilijant – Matanuska. Ovo je prostor jedinstvene mogućnosti za uživanje u bogatstvu geologije i kulture. Napuštajući Glennallen vozit ćete se nepreglednim prostranstvima spektakularnog Thompson Pass uz kratko zaustavljanje na glečeru Worthington. Valdez je smješten na sjeveru Port Valdeza-fjorda u Prince William Soundu. Po dolasku u Valdez, imat ćete ostatak slobodnog vremena za samostalno istraživanje ovog područja. Za vrijeme Zlatne groznice, ovdje je sudjelovao i veliki broj ljudi u potrazi za zlatom. Noćenje.

4.dan, 23. kolovoz 2020.-– Valdez (Duck Flats Sea Kayak Tour)

Doručak. Današnji dan započinjemo trosatnom vožnjom kajacima u mirnim zaštićenim vodama Duck Flatsa. Na početku ćete čuti upute od iskusnog vodiča, prije nego se upustite u vožnju kajacima. Pogled će vam plijeniti maleni otočići, koji su poznati po gniježđenju ptica i mjestu gdje se tuljani sunčaju prije urona u dubine Duck Flatsa. Tamo se nalazi i stanište ćelavih orlova i gavrana. Tijekom veslanja, čut ćete puno o povijesti Valdeza, najveće luke koja ostvaruje promet preko 35 milijuna tona. Noćenje.

5. dan,  24. kolovoz 2020.- -Valdez-Knik

Nakon doručka, putovanje do Palmera, tijekom kojeg ćete vidjeti nepregledne planine, dom medvjeda, losova, sobova i aljaških ovaca, životinjskih vrsta koje žive na Aljasci. Po dolasku u Palmer, odlazak na farmu mošusnog goveda, na kojoj se bave pripitomljavanjem ovih nevjerojatnih sisavaca iz ledenog doba, koji su lutali Zemljom uz sabljozube tigrove i vunaste mamute. Tijekom vođene ture čut ćete puno o načinu života mošusnih goveda. Možda poželite i kupiti nešto od ručno rađenih i češljanih vlakana koji se skupljaju od ove prekrasne životinjske vrste, koja je osam puta toplija od vune, a mekša od kašmira, poput pahuljice. Posjetit ćemo i obiteljsku farmu sobova u Palmeru i provesti vrijeme s ovim veličanstvenim životinjama i saznati što ih čini tako posebnima. Imat ćete priliku i hraniti ih. Vidjet ćete i bizone, zečeve i losove.

6.dan, 25. kolovoz 2020 Knik –Denali National Park

Nakon doručka, danas putujete na sjever prema Denaliju gdje ćete nastaviti putovanje prema ostacima doline Matanuska-Susitna. Nacionalni Park Denali jedan je od najvećih nacionalnih parkova SAD-a, poznatog po svojoj sačuvanoj divljini. Zaustavljamo se u muzeju i sjedištu Iditaroda gdje ćete naučiti o povijesti i utrkama pasa sa zapregama. Putem ćete se zaustaviti na Happy Trails Kennel, gdje će vam dobrodošlicu zaželjeti čopor od pedesetak haskija. Dobit ćete priliku poigrati se sa štencima i fotografirati se s njima. Vozit ćete se do rijeke Toklat- zone u kojoj se stapaju glacijalne rijeke i uzvišene litice. Aljaške ovce se često viđaju na strmim padinama, a grizliji ponekad pasu na travnjacima. Tijekom vožnje vidjet ćete nepreglednu divljinu prelazeći predjele tajge i tundre i upoznati se s Denalijevim jedinstvenim atrakcijama, gdje je između ostalog i najviši vrh Sjeverne Amerike. Noćenje.

7. dan, 26. kolovoz 2020 Denali-Anchorage

Doručak. Danas putujemo sjevernije, iz Nacionalnog parka Denali do Anchoragea, po predjelima koji pružaju očaravajući prizor. Nesumnljivo najpopularnije odredište na Aljasci-Matanuska-Susitna sadrži tlo neobično bogatim hranjivim tvarima i smatra se najvažnijim poljoprivrednim područjem na Aljasci. Uživat ćete u alpskom scenariju glečera, tri najvažnija planinska lanca Alaska Range, Talkeetna Mountains i Chugach Mountains.  Proći ćemo pored rijeke Eagle i dvaju vojnih objekata  u  Anchorageu – vojne baze Richardson i vojne baze zračnih snaga Elmendorfa. Po dolasku u hotel, slobodno vrijeme. U slobodno vrijeme predlažemo šetnju Anchorageom, njegovim povijesnim dijelom grada, te posjet najpoznatijem mjestu aljaških ribiča i staništu lososa, jezeru Hood, najvećoj svjernoameričkoj bazi hidroaviona. Noćenje.

8. dan, 27. kolovoz 2020 – Anchorage

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Anchorage. Prijava na let.

9. dan, 28. kolovoz 2020 – Anchorage

Nastavak leta do Zagreba. Po dolasku u zračnu luku Franjo Tuđman u Zagreb, završetak usluge.

Putovanje Aljaska – cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 20.700 kn
First minute do 1. travnja 2020.: 19.750 kn
Obavezna doplata: pristojbe u zračnoj luci 3.500 kn (pristojbe su podložne promjenama)

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa), smještaj u hotelima s 4* i 5*, prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka, usluga noćenje/doručak, ulaznice za objekte koji se posjećuju, voditelja putovanja iz Zagreba i lokalnog vodiča, pripremu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

  • pristojbe u zračnoj luci 3.500 kn (pristojbe su podložne promjenama)
  • napojnice (50 USD/ po osobi)
  • vizu za SAD
  • doplatu u jednokrevetnoj sobi: 5.800 kn

Putovanje Aljaska – minimum prijavljenih: 10 osoba

Korisne informacije:
Glavni grad Juneau
Najveći grad Anchorage
Guverner Sean Parnell
Službeni jezik engleski
Površina 1.717.854 km²
 – kopno 1.481.347 km²
 – voda 236.507 km²
Stanovništvo (2005.)
 – broj 663.661
 – gustoća 0,39//km²
Proglašenje saveznom državom SAD-a
 – datum 3. siječnja 1959
Vremenska zona Alaska: UTC−9/−8Aleutian: UTC−10/−9
Zemljopisna širina 54°40’N – 71°50’N
Zemljopisna dužina 130°W – 173°E
Širina 1300 km
Dužina 2380 km
Visina
 – najviša 6194 m
 – najniža 0 m

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *