Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote, 31.8.-7.9.2022

4.366,58 (32.900,00 kn)

  • Drzava: Aljaska
  • Prijevoz: Zrakoplov

Opis

Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote

Putovanje Aljaska

John Muir je rekao da je zaljubljenicima divljine Aljaska najdivnija zemlja na svijetu.

Vodimo vas u oazu netaknute prirode!  Aljaska je jedna od onih zemalja koje treba posjetiti barem jednom u životu!

Odvažite se i otputujte u jedinu državu na svijetu čije ime možemo napisati koristeći slova iz samo jednog reda tipkovnice! Oduvijek vas je zanimalo od kuda dolazi riječ Aljaska? Od eskimske riječi alašak što znači veliko kopno. Prekrasna planinska zemlja, najveća i najrjeđe naseljena savezna država SAD-a, u kojoj žive Eskimi, Indijanci, Aleuti. Dom je preko 100 vulkana, od kojih su neki aktivni već 2 milijuna godina. Oko 70% područja ima stalno zamrznuto tlo. Za gospodarstvo veliki značaj imaju ležišta nafte i prirodnoga plina, bogata je hidroenergijom. Od 20 najviših vrhova Sjeverne Amerike, čak 17 ih se nalazi na Aljasci. Aljaska ima i više od 3000 rijeka i 3 milijuna jezera. Državnu zastavu dizajnirao je 13-godišnji dječak.

TERMIN: 31.8-7.9.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan, 31. kolovoz 2022. Zagreb 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nastavak leta do Anchoragea.

Po dolasku slijedi transfer iz međunarodne luke i najvećeg grada Aljaske Anchoragea.  Okružen planinama i morem, spoj uzbudljive divljine i urbanog grada. Smještaj u hotel “Captain Cook”. Slijedi slobodno vrijeme i večera. Noćenje.

2. dan, 1. rujan 2022. Seward 

Na samom početku dana slijedi doručak. Zatim krećemo na uzbudljivo putovanje prema jugu u Seward. Početak ture u 11:30. Tijekom vožnje privatnim vozilom  uživat ćete u raznim prirodnim ljepotama poput alpskih livada, fjordova, jezera i brojnim drugim.  Grad Seward smješten je na zaljevu “Resurrection Bay” te je poznat kao “Vrata Nacionalnog parka Kenai Fjords.”

Istražit ćete Nacionalni park Kenai Fjords na prostranom katamaranskom plovilu te će te  imat priliku vidjeti razne životinjske vrste poput orka, morskih lavova, morskih papiga i brojnih drugih. Ručak na brodu sa pogledom. Tura uključuje renđera nacionalnog parka na brodu koji pruža punu priču o vašem putovanju, edukativni program za djecu, suvenir knjigu o vašem putovanju, korištenje dalekozora te ručak koji uključuje piće i desert. Izlet traje oko 6 sati. Povratak u Anchorage.

 

3.dan, 2.9.2022-Talkeetna

Doručak. Krećemo sa putovanjem na sjever prema Talkeetni. Vožnja slikovitom dolinom Matanuska-Susitna koja se smatra jednom od najvažnijih poljoprivrednih regija u Aljasci.  Putujemo prema nacionalnom parku Denali  gdje se ujedno nalazi i hotel u kojem  ćete odsjesti. Prostiranjem na preko 6 milijuna hektara, nacionalni park Denali jedan je od najboljih nacionalnih parkova Sjeverne Amerike za proučavanje divljih životinja u spektakularnom okruženju. Smještaj: Denali Park Village

4.dan, 3. rujan 2022.-– Tundra Wilderness Tour

Doručak. Putujemo u dubine Denalia gdje će nam iskusni vozač dati cjelokupnu sliku i ispričati o zemlji i povijesti parkovne ceste. Putem ćemo se zaustaviti kod raznih prirodnih ljepota parka ali i zanimljivih životinja poput medvjeda i losa. Izlet traje oko 5 sati i uključuje turu po nacionalnom parku, ukupni snack box te ulaznicu u sam park.

 

5. dan, 4. rujan 2022.-Fairbanks 

Nakon doručka putujemo prema Fairbanksu, po veličini drugi po redu grad  na Aljasci. Nalazi se u samom središtu doline Tanana. Naziva se ” Gateway to the Arctic.” Grad je poznat po dugoj povijest a ističe se i po nalazištima zlata.Ručak je u lokalnom restoranu te je uključen u cijenu.Smješteni smo u “River’s Edge Resort-u” koji se nalazi na obalama rijeke Chene.

6.dan, 5. rujan 2022.-Fairbanks city tour 

Nakon doručka slijedi privatna tura Fairbanksa. Posjetit ćemo “Golden Heart Park”. Park je mjesto 18-metarskog brončanog spomenika pod nazivom “Nepoznata prva obitelj.” Još jedna zanimljivost je “Creamer’s Field Migratorne Refuge“—stanište od 2000 hektara gdje posjetitelji mogu vidjeti nekoliko vrsta ptica dok vrše svoje dvogodišnje seobe. Zaustavit ćemo se i kod Trans-Alaska naftovod koji još uvijek prenosi sirovu naftu od Prudhoe Baya do Valdeza. Slijedi posjeta u “Morris Thompson Cultural and Visitors Center” gdje ćemo pobliže upoznati aljasku kulturu. Cijelim putem nas prati vodič koji će vas uputiti i na razne druge atrakcije ovisno o vašim željama.  Za sve ljubitelje muzeja vodimo vas u “Museum of the North.”- jedini istraživački i nastavni muzej na Aljasci, gdje ćete doživjeti  kulture domorodaca Aljaske, prirodna čuda i raznolike divlje životinje. Za sve ljubitelje zlata posjetit ćemo “Gold Dredge” gdje su  se tokom povijesti izvlačili milijuni unca zlata iz smrznutog tla. Obilazak uključuje vožnju replikom željeznice doline Tanana, posjet Trans-Alaska naftovodu i zaustavljanje u Gold Dredge-u gdje ćete dobiti zlatnu tavu i priliku za otkrivanjem svog zlata. Slijedi večera u lokalnom restoranu.

7. dan, 6. rujan 2022-Fairbanks airport

Nakon doručka slijedi transfer iz hotela prema zračnoj luci.

 

 

Putovanje Aljaska – cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 32.900,00 kn 
First minute do 1. travnja 2022.: 31.000,00 kn

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa), smještaj , prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka, usluga noćenje/doručak,3 ručka i 2 večere, grupni vodič iz Zagreba i lokalni vodič, ulaznice za objekte koji se posjećuju, voditelja putovanja iz Zagreba i lokalnog vodiča, pripremu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:

  • pristojbe u zračnoj luci 3.100 kn (pristojbe su podložne promjenama)
  • napojnice lokalnom vodiču( 3-5$ po osobi po danu)
  • napojnice vodiču za izlete(10-20$ po osobi po danu)
  • vizu za SAD

Putovanje Aljaska – minimum prijavljenih: 10 osoba

Korisne informacije:
Glavni grad Juneau
Najveći grad Anchorage
Guverner Sean Parnell
Službeni jezik engleski
Površina 1.717.854 km²
 – kopno 1.481.347 km²
 – voda 236.507 km²
Stanovništvo (2005.)
 – broj 663.661
 – gustoća 0,39//km²
Proglašenje saveznom državom SAD-a
 – datum 3. siječnja 1959
Vremenska zona Alaska: UTC−9/−8Aleutian: UTC−10/−9
Zemljopisna širina 54°40’N – 71°50’N
Zemljopisna dužina 130°W – 173°E
Širina 1300 km
Dužina 2380 km
Visina
 – najviša 6194 m
 – najniža 0 m

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Aljaska i nacionalni parkovi prirodne ljepote, 31.8.-7.9.2022”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)