Srednja škola i internat Taunton, Velika Britanija 2024.

Velika Britanija jedna je od najprestižnijih zemalja za nastavak školovanja. Škola Taunton nudi vrhunsku kvalitetu obrazovanja s mnoštvom različitih izvannastavnih aktivnosti.

Taunton je vodeći nezavisni internat i dnevna škola za dječake i djevojčice od 0 do 18 godina. Cilj škole Taunton je razviti samouvjerene i emotivno inteligentne mlade odrasle osobe s izvrsnim akademskim kvalifikacijama.

Opis

Srednja škola i internat Taunton, Velika Britanija

Taunton škola je osnovana 1847. godine. Jedna je od prvih nezavisnih srednjih škola u Velikoj Britaniji koja je prihvaćala i dječake i djevojčice. Taunton je akreditiran kao UK Top Independent International Baccalaureate School od strane Education Advisers Ltd.

Taunton School International nalazi se u jugozapadnoj Engleskoj, kao dio kampusa škole Taunton koji se prostire na 56 hektara. S ponudom škole Taunton imat ćete pristup velikom izboru akademskih smjerova i preko 200 dodatnih i sportskih aktivnosti dostupnih učenicima.

U okviru škole se nalaze: škola za uzrast od 13-18 godina (The Senior School); škola za uzrast od 7-13 godina (The Preparatory School); internacionalna škola (International Middle School) osnovana 2012. godine koju pohađaju polaznici do 13 godina kojima engleski nije materinji jezik i spremaju se za upis u Preparatory ili Senior School; kao i internacionalna srednja škola (Taunton School International) po GCSE programu.

 

Službena web stranica

 

Srednja škola i internat Taunton, Velika Britanija 2024.

Srednja škola i internat Taunton School

 

Taunton International School ima jednogodišnji GCSE program.

To je intenzivan program namijenjen polaznicima između 15 i 17 godina koji pohađaju do osam GCSE predmeta. To je ubrzana procedura kroz koju se polaznici mogu pripremiti za razinu A.

Polaznici moraju pokazati visok nivo znanja engleskog jezika, minimum A2/B1. Oni polaznici koji nemaju dovoljno dobro znanje engleskog jezika, upisuju se u Taunton International Middle School.

U nastavku se nalazi britanski sustav školovanja za bolje razumijevanje:

 • Level 1: 1-2 razred (5-7 godina)
 • Level 2: 3-6 razred (7-11 godina)
 • Level 3: 7-9 razred (11-14 godina)
 • Level 4: 10-11 razred (14-16 godina) – Formalni ispit na kraju 11 godine: GCSE
 • Level 5: 12-13 razred (16-18 godina). – Predmeti na ovoj razini prilagođeni su daljnjem obrazovanju svakog učenika. Formalni ispit na kraju 12. razreda: Razina A

 

Srednja škola i internat Taunton, Velika Britanija 2024.

Srednja škola i internat Taunton

Postoje 2 mogućnosti školovanja:

 1. GCSE (General Certificate of Secondary Education) – učenje 8-9 predmeta, prve dvije godine srednjoškolskog obrazovanja, završni ispit na kraju druge godine
 2. A – level – učenje 3 predmeta vrlo detaljno ovisno o interesu učenika (neki od predmeta: Art and design, History of art, Biology, Business, Chemistry, Drama and theatre studies, Economics, History, Music, Psychology…)

 

KAMPUS

Smještaj je rezidencijalni u okviru kampusa. Sobe dijeli 2-4 polaznika, dok stariji polaznici mogu biti smješteni i u jednokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. U rezidencijama je nadzor 24/7.

Škola Taunton poznata je po svojim impresivnim sportskim objektima i sportskom programu. Škola ima 3 zatvorena sportska terena, 2 bazena, teretanu, 8 netball terena, plesni studio, zid za penjanje i terene za ragbi, nogomet i kriket.

Ovisno o dobi i razini engleskog, međunarodni učenici mogu ući u Pre-Prep, Prep, Senior ili International Schools, gdje se nudi najveći izbor obrazovnih puteva na srednjoškolskoj razini u UK. Bilo da imate nisku razinu engleskog ili ste prvi govornik engleskog, možete pronaći pravi tečaj koji će zadovoljiti vaše potrebe!

 

Potrebna dokumentacija:
 • Kopija putovnice
 • Preslika domovnice (prevedena)
 • Prijepisi ocjena posljednje dvije godine
 • Dvije školske reference
 • Obrazac za registraciju

 

Zašto pohađati srednju školu u Engleskoj?

 • Engleske škole poznate su po visokom standardu obrazovanja i pružaju širok spektar predmeta i mogućnosti za učenje
 • Diploma stečena u engleskoj srednjoj školi često je priznata i cijenjena širom svijeta, što može olakšati daljnje školovanje ili zapošljavanje
 • Školovanje u Engleskoj pruža priliku za usavršavanje engleskog jezika u autentičnom okruženju, što je korisno za akademski napredak i buduće karijerne izglede
 • Život i školovanje u Engleskoj omogućuju upoznavanje s bogatom kulturom, tradicijom i načinom života zemlje
 • Engleske škole često su poznate po raznolikosti učenika i inkluzivnom okruženju, što može pružiti priliku za stvaranje prijateljstava s ljudima različitih pozadina i kultura

 

POGLEDAJTE VIDEO O TAUNTON ŠKOLI!

Ne znaš na kojoj si razini engleskog jezika? Besplatno testiraj svoje znanje preko online testa Učilišta Amor Lingua i saznaj koliko dobro poznaješ engleski jezik?

Testiraj se na linku – OVDJE!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Srednja škola i internat Taunton, Velika Britanija 2024.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)