Srednja škola i internat Moreton Hall, Velika Britanija 2024.

Velika Britanija jedna je od najprestižnijih zemalja za nastavak školovanja. Moreton Hall nudi vrhunsku kvalitetu obrazovanja s mnoštvom različitih izvannastavnih aktivnosti.

Moreton zajednica je utemeljena na uzajamnom povjerenju i učenici su slobodni biti autentični, spremni istraživati i ostvarivati svoje ambicije. Postavljena su visoka akademska očekivanja i svakog učenika se stručno vodi da razvije intelektualnu neovisnost uz emocionalnu inteligenciju. Kao rezultat toga, učenici uživaju u izvrsnom akademskom uspjehu i nastavku školovanja na najkonkurentnijim sveučilištima. Sve su discipline jednako cijenjene i učenici napreduju u raznim područjima, od nacionalnih i međunarodnih sportskih timova do Kraljevske akademije dramske umjetnosti i Oxbridgea.

Opis

Srednja škola i internat Moreton Hall, Velika Britanija

Moreton Hall je nezavisni internat, smješten u sjevernom Shropshireu. Osnovan 1913. godine.

Moreton Hall je jedan od vodećih internata i dnevnih škola za djecu od jedanaest do osamnaest godina. Pripremni odjel prima djevojčice i dječake u dobi od tri do jedanaest godina sa zajedničkim obrazovanjem od 8. godine. Međunarodni studijski centar prima djevojčice i dječake u dobi od 13 do 17 godina i nudi GCSE i programe A razine.

Također je rangirana kao škola broj jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu od strane Sveučilišta Durham za dodanu vrijednost akademskih rezultata dvije godine za redom. Dokazani akademski uspjeh s ubrzanim Oxbridge programom i jedinstvenim kulturnim i akademskim programom s posebnim programom za sveučilišne kandidate za medicinu, stomatologiju i veterinu. 98% studenata upisuje se na najbolja britanska sveučilišta. Škola svakodnevno nudi cjelovit program dodatnih aktivnosti.

Učenicima se pruža mnogo prilika za odlazak na izlete izvan škole, uključujući kazalište, koncerte, posjete sveučilištima, pustolovne programe i izlete u druge gradove. Škola je smještena na 100 hektara parka u Shropshireu.

Službena web stranice škole

Srednja škola i internat Moreton Hall, Velika Britanija 2024.

Srednja škola i internat Moreton Hall

 

U nastavku se nalazi britanski sustav školovanja za bolje razumijevanje:

 • Level 1: 1-2 razred (5-7 godina)
 • Level 2: 3-6 razred (7-11 godina)
 • Level 3: 7-9 razred (11-14 godina)
 • Level 4: 10-11 razred (14-16 godina) – Formalni ispit na kraju 11 godine: GCSE
 • Level 5: 12-13 razred (16-18 godina). – Predmeti na ovoj razini prilagođeni su daljnjem obrazovanju svakog učenika. Formalni ispit na kraju 12. razreda: Razina A.

 

Postoje 2 mogućnosti školovanja:

 1. GCSE (General Certificate of Secondary Education) – učenje 8-9 predmeta, prve dvije godine srednjoškolskog obrazovanja, završni ispit na kraju druge godine
 2. A – level – učenje 3 predmeta vrlo detaljno ovisno o interesu učenika (neki od predmeta: Art and design, History of art, Biology, Business, Chemistry, Drama and theatre studies, Economics, History, Music, Psychology…)
Nije potrebno unaprijed odlučiti, nakon prikupljanja dokumentacije provodi se online test te se nakon toga donosi odluka sukladno Vašim željama, znanju i afinitetima.

Dodatne informacije

Aktivnosti izvedbenih umjetnosti uključuju glazbu, dramu, govorenje stihova, javno govorenje i debatu. Viša i srednja škola postavljaju dvije velike predstave/mjuzikla svake godine, a niža škola izvodi predstave tijekom cijele godine. Studenti redovito sudjeluju u govorničkim i debatnim natjecanjima kao što su Natjecanje poslovnih i profesionalnih žena u javnom govorništvu, Festival stihova i proze u Shropshireu i nagrade Thomas Cranmer.

Moreton Hall ima glazbeni odjel koji nudi širok raspon glazbenih aktivnosti za GCSE i A Level. Škola ima niz glazbenih skupina i ansambala za sve uzraste i sposobnosti.

Za tenis je na raspolaganju četrnaest vanjskih terena i jedan unutarnji teren okruga. Atletika nastavlja rasti kao glavni sport u Moretonu tijekom ljetnog semestra.

Moreton Hall posjeduje i golf teren, unutarnji grijani bazen od 25 metara, modernu sportsku dvoranu, sportske terene i igrališta, 12 teniskih terena, zdravstveni centar, besplatan Wi-Fi i IT podršku, kazalište, praonicu rublja…

Srednja škola i internat Moreton Hall, Velika Britanija 2024.

 

Srednja škola i internat Moreton Hall

Potrebna dokumentacija:
 • Kopija putovnice
 • Preslika domovnice (prevedena)
 • Prijepisi ocjena posljednje dvije godine
 • Dvije školske reference
 • Obrazac za registraciju

 

Internat godine 2021.  – Tes Independent School Awards

 

POGLEDAJTE VIDEO O SREDNJOJ ŠKOLI I INTERNATU MORETON HALL, VELIKA BRITANIJA

Ne znaš na kojoj si razini engleskog jezika? Besplatno testiraj svoje znanje preko online testa Učilišta Amor Lingua i saznaj koliko dobro poznaješ engleski jezik?

Testiraj se na linku – OVDJE!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Srednja škola i internat Moreton Hall, Velika Britanija 2024.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)