Šri Lanka 30.11. – 9.12.2023.

2.650,00

Šri Lanka, poznata kao “Biser Indijskog oceana”, obiluje šarenom kulturom, egzotičnom prirodom i bogatom poviješću. Ovaj tropski otok nudi prekrasne plaže, drevne hramove, čajne plantaže i divlju životinjsku raznolikost, čineći ga idealnom destinacijom za avanturiste i ljubitelje prirode!

 • Drzava: Šri Lanka
 • Prijevoz: Zrakoplov
 • Garantirani polazak: Da

Opis

Šri Lanka – aktivan odmor na biseru Indijskog oceana

Šri-Lankanska poslovica kaže kako mudrost može biti pronađena na putovanju. Nadajmo se da ćete ju i vi pronaći na ovom dalekom azijskom otoku uronjenom u Indijski ocean. Upustite se zajedno s nama u pustolovinu na nekadašnji Cejlon, koji danas nosi ime Šri Lanka, destinacija koja predstavlja  kombinaciju kulturne baštine, divljine, britanske kolonijalne ostavštine, prekrasnih krajolika i ljubaznih domaćina! Šri Lanku zovu i Suza Indije zbog geografskog položaja na karti svijeta.

Najkvalitetniji cimet na svijetu, plantaže čaja, najslađi ananas kojeg ste ikad kušali, samo su neka od iznenađenja koja vas ovdje očekuju.

TERMIN: 30.11. – 9.12.2023.  

CIJENA: 2.650,00 € s uključenim zrakoplovnim pristojbama

Šri Lanka 30.11. - 9.12.2023.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, ČETVRTAK 30.11. : ZAGREB – DOHA – COLOMBO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu te nastavak leta za Colombo (Sri Lanka). Dolazak u Colombo u noćnim satima uz doček dobrodošlice „ Ayubowan”  što u prijevodu znači „Poživite dugo i budite zdravi“. Odlazak do smještaja i check in. Noćenje.

 

Doručak. Slobodan dan u Colombi. Predlažemo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru, obilazak hinduističkog i budističkog hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Povratak u smještaj. Noćenje.

 

2. DAN, PETAK 1.12. : COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA

Doručak i check out iz hotela. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak u sklonište slonova „ Pinnawala „ , domu više od 40 slonova i baby slonova spašenih iz divljine. Slonovi se slobodno kreću u skloništu i možete ih fotografirati izbliza za pravi doživljaj. Slobodno vrijeme u skloništu. Transfer do smještaja i check in u hotelu u Dambulli. Slobodno vrijeme. Predlažemo obilazak hramova Dambulla, koji su na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Check in u hotel u Dambulli. Večera. Noćenje.

 

3. DAN, SUBOTA 2.12.: DAMBULLA – SIGIRIYA – MINNERIYA – DAMBULLA

Nakon doručka vožnja prema Sigiryi. Sigiriya, u prijevodu „Lavlja stijena“ , je monolitna stijena na kojoj se nalaze ruševine nekadašnje utvrđene palače kralja Kashyapa. Okružena je ostacima raskošne mreže vrtova, rezervoara i drugih građevina, zbog čega je 1982. godine uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine u Aziji. „ Lavlja utvrda“ se smjestila na stijenama 200 m iznad prašume s očaravajućim pogledom na okolinu. Na stijeni su bile sagrađene palače od kojih danas postoje još samo temelji, jer su bile građene od drveta. Izgrađeno je više cisterni u kojima se skupljala kišnica. Cisterne su osiguravale dovoljno pitke vode za slučaj duže opsade. Povratak u hotel na večeru i noćenje. Ukoliko ste pravog istraživačkog duha, Minneriya je pravo mjesto za otkrivanje bioraznolikosti Sri Lanke. Vožnja safari kroz park Minneriya, domu čudesnim slonovima, jelenima, medvjedima, leopardima i mnogim vrstama ptica  . Transfer do smještaja. Večera. Noćenje.

4.DAN, NEDJELJA 3.12.: DAMBULLA – MATALE – KANDY

Doručak. Transfer do Matale, gdje se uzgaja voće, povrće i zeleni čaj. Usputno zaustavljanje u vrtovima Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Slobodno vrijeme.  U nastavku dana odlazimo u Kandy, čije ime znači „ kraljevina na brdu „.  Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, odlazak na turu „ Temple of the Tooth Relic „ koji se smatra najvrijednijom relikvijom Sri Lanke. Check in u hotel u Kandyju. Večera uz tradicionalni ples. Noćenje.

5. DAN, PONEDJELJAK 4.12.: KANDY – PERADENIYA – NUWARA ELIYA

Doručak. Transfer do Peradeniye, vožnja kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke. Ovo je pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, a zovu je još i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 m. U nastavku putovanja obilazak u tvornice čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Povratak u hotel, te večera i noćenje.

 

6. DAN, UTORAK 5.12.: KANDY – GALLE – BEACH RESORT

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Galle. Obilazak grada Galle, povijesno najznačajnijem gradu Sri Lanke, koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara), te nizemski muzej i crkva svjedoče ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji uvršten na popis zaštićene svjetske baštine. Vožnja prema ljetovalištu na obalama Indijskog oceana. Check in u hotelu. Večera. Noćenje.

7. DAN, SRIJEDA 6.12.:  BEACH RESORT

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Uživajte u predivnim plažama, šetnjama i prirodi. Večera. Noćenje.

Šri Lanka 30.11. - 9.12.2023. Šri Lanka 30.11. - 9.12.2023.

8. DAN, ČETVRTAK 7.12.: BEACH RESORT

Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Uživajte u predivnim plažama, šetnjama i prirodi. Večera. Noćenje.

Šri Lanka 30.11. - 9.12.2023. Šri Lanka 30.11. - 9.12.2023.

 

9. DAN, PETAK 8.12.: BEACH RESORT – COLOMBO – DOHA

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska prema Colombu. Dolazak u Colombo, ukrcavanje na let za Dohu.

10.DAN, SUBOTA 9.12.: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta prema Zagrebu. Zbog vremenske razlike i noćnog leta, dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima. Završetak programa.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb s uključenom prtljagom
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4* na bazi 8 noćenja sa polupansionom
 • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu
 • pratitelja putovanja iz Zagreba
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organizaciju i pripremu putovanja
 • sve transfere prema programu

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • vizu za Šri Lanku – 50$ ( obavezno )
 • uslugu posredovanja pri izdavanju vize  15€
 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dozvole za fotografiranje
 • putno zdravstveno osiguranje
 • osiguranje od otkaza putovanja
 • troškove osobne prirode
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi
 • doplata za dijete do 12 godina: poseban krevet
 • doplata za dijete do 12 godina: zajednički krevet

 

NAPOMENA: Cijene su izrađene na osnovu uobičajenih turističkih uvjeta i moguće su promjene do polaska. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Šri Lanka 30.11. – 9.12.2023.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)